Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pirelli

Bandenbaas verwacht grote slijtageslag tijdens 'zwaarste GP Spanje ooit'

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. Daar lopen de temperaturen net als afgelopen weken op Silverstone hoog op. Het wordt een ongekende race op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Verstappen Bracelona dag 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Race numero zes van het bijzondere Formule 1-seizoen staat aankomend weekend op het programma. De tweede triple header komt nabij Barcelona, om precies te zijn in Montmélo, tot zijn einde. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya moeten de coureurs net als de afgelopen twee weken de warmte gaan trotseren.

Het circuit, dat van zichzelf al niet aardig is voor het Formule 1-rubber, vormt voor Pirelli dit jaar een nóg grotere uitdaging dan normaal. Met lange, lastige bochten, zoals bijvoorbeeld bocht drie, is het Spaanse circuit het hele jaar door een uitdaging voor het Italiaanse rubber. Zelfs nu de bandenleverancier aankomend weekend de drie hardste soorten rubber meeneemt naar het circuit, zal Pirelli de ontwikkelingen nauw in de gaten moeten houden.

Het circuit is natuurlijk niet onbekend bij de Formule 1-teams en Pirelli. Behalve dat er elk jaar een Grand Prix wordt afgewerkt, wordt er de laatste jaren ook getest op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De temperaturen zijn aankomend weekend naar verwachting echter aanzienlijk hoger dan tijdens de testdagen in februari, zo legt Pirelli-voorman Mario Isola uit in aanloop naar het raceweekend.

"Ondanks dat het de derde keer wordt dat we dit seizoen op het circuit rijden, zullen de omstandigheden waarschijnlijk heel anders zijn. Voornamelijk door het weer, maar ook door alle veranderingen die de teams sinds februari hebben doorgevoerd aan hun auto's", zo legt de Italiaan uit. Dat kan verregaande gevolgen hebben voor de banden.

"De voorspelde hoge temperaturen zullen de bandenslijtage, op een circuit dat er om bekend staat sowieso al niet lief te zijn voor de banden, nog verder verhogen. Het wordt daarom heel belangrijk voor de teams om de banden goed te managen en er voor te zorgen dat ze niet oververhitten. De vrije trainingen worden daarom cruciaal, omdat de teams dan kunnen uitvogelen hoe de banden zich gedragen in de warme omstandigheden."

Het wordt dan ook een bijzondere Spaanse Grand Prix, weet Pirelli. "Nu de Formule 1-bolides sneller zijn dan ooit en de race in Spanje voor het eerst in augustus zal worden verreden, zou dit de meest zware race moeten worden voor de banden die we ooit hebben gezien op het Circuit de Barcelona-Catalunya", aldus Isola.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"