Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Bearman hoopt vruchten te plukken van Ferrari-overstap Hamilton

Het is inmiddels officieel dat Oliver Bearman vanaf 2025 voor het team van Haas zal rijden, maar zijn betrokkenheid bij Ferrari zal zich zonder problemen voort kunnen zetten. De jonge Brit kijkt dan ook uit naar de komst van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Hamilton Bearman Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zat er al even aan te komen en nu is het eindelijk officieel: Oliver Bearman zal volgend seizoen achter het stuur van één van de Haas-bolides stappen om aan zijn eerste seizoen als Formule 1-coureur te beginnen. Dat de aankondiging al langer in de pijpleiding zat was geen verrassing meer, want de jonge Brit gooide hoge ogen toen hij tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië de zieke Carlos Sainz verving en punten scoorde tijdens zijn eerste race voor Ferrari.

Hij zal vanaf komend seizoen dus officieel bij Haas aansluiten, maar zijn Ferrari-verplichtingen komen daardoor niet op een lager pitje te staan. Bearman blijft namelijk reservecoureur bij de Italiaanse renstal en zal daardoor de mogelijkheid krijgen om samen te werken met een van de grootste Formule 1-legendes die de sport rijk is. Lewis Hamilton ruilt zijn plek bij Mercedes namelijk om voor een stoeltje bij Ferrari en daar hoopt Bearman stiekem ook van de profiteren.

In gesprek met Sky Sports blikt de jonge Brit alvast vooruit op de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik denk dat hij een hoop ervaring mee zal brengen voor het team. Hij heeft natuurlijk even wereldtitels gewonnen en dat is iets wat vrijwel niemand kan zeggen. Hij zal ongetwijfeld een goede mentaliteit meenemen naar het team, want die winnaarsmentaliteit heeft hij wel, en zijn talent valt natuurlijk niet te betwisten. Hij is één van de beste coureurs aller tijden."

Bearman ziet dan ook kansen wat zijn eigen toekomst betreft. "Het is fantastisch dat hij, in ieder geval op een bepaalde manier, zijn ervaring met mij kan delen. Ik hoop gewoon dat ik een hoop van hem kan leren en dat men bij Ferrari dat ook zal doen, want ik denk echt dat hij een fantastische aanwinst is voor het team."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'