Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Bearman onthult Hamilton-visioen

De kogel is eindelijk door de kerk: Oliver Bearman zal vanaf 2025 officieel deel uitmaken van de Formule 1-grid. De jonge Brit is hartstikke blij met de aankondiging van het nieuws en is vooral opgelucht dat er nu ruimte is om te focussen op andere zaken, zoals zijn kansen in het Formule 2-kampioenschap.

Bearman Hamilton Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het dan toch echt officieel. Oliver Bearman zal vanaf 2025 plaatsnemen achter het stuur van de Haas-bolide, waarmee hij de naar Stake F1 vertrekkende Nico Hulkenberg vervangt. De nog jonge Brit heeft een aantal drukke maanden achter de rug, want naast zijn Formule 2-verplichtingen bij Prema reed hij ook al een paar vrije trainingen in de Formule 1. 

Tegenover onder meer RacingNews365 benadrukt Bearman wel dat hij opgelucht is dat zijn handtekening nu eindelijk onder het contract staat. "Het voelt echt gek dat het nog zo ver weg lijkt, maar ik ben ook wel heel blij dat ik deze stap nu al kan bevestigen. Dan hoef ik daar de komende maanden niet meer aan te denken, er valt dus een grote last van mijn schouders. Nu kan ik me weer volop richten op de Formule 2, want in dat kampioenschap zit er nu een belangrijk deel van het seizoen aan te komen."

Hij onthult verder dat hij zijn contract na de zondag op de Red Bull Ring had getekend. "In de Formule 1 is niks officieel tot het op papier staat. We wisten wel dat we hier naartoe aan het werken waren en dat het vast wel zou lukken, maar je mag nooit te vroeg juichen. De Formule 1 is zo veranderlijk als het weer en je niveau hangt af van het resultaat van je laatste race, dus ik was echt wel opgelucht toen ik had getekend. Ik deelde het nieuws meteen met mijn manager, die er al die tijd al bij is, dus dat was best een emotioneel moment."

Jongensdroom in vervulling

Bearman ziet met deze stap een jongensdroom in vervulling gaan. Het feit dat hij het dan ook nog eens tegen zijn jeugdhelden op mag nemen, maakt het alleen maar beter. "Ik hoop althans dat ik het tegen Lewis Hamilton op kan nemen, want dat zou betekenen dat we iets goed doen", grapt de jonge Brit. "Maar het voelt echt gek. Ik dacht meteen terug aan 2015 of 2016, want toen ontving ik een video van Hamilton. Hij vertelde me dat ik vooral moest blijven pushen en dat ik de Formule 1 op een dag zou gaan halen. Dat was echt de dag van mijn leven en nu sta ik hier!"

"Het is echt fantastisch dat ik de baan straks mag delen met de coureurs die ik van jongs af aan al zag racen. Fernando Alonso hoort bijvoorbeeld ook bij die groep, dus dat maakt het echt heel speciaal. Het is toch wel een moment waar ik mezelf even moet knijpen, want ik besef het nog niet helemaal. Ik mag nu tegen coureurs rijden die vroeger echt mijn grootste idolen waren en ik kijk heel erg naar ze op. Het is echt geweldig dat ik tegen hen mag racen."

De jonge Brit lijkt ondertussen met van alles rekening te houden, want ook zijn racenummer werd meteen bevestigd. "Ik zal met het nummer 87 gaan rijden, dat is zeker. Tijdens mijn debuut in Saoedi-Arabië kon ik mijn nummer natuurlijk niet zelf kiezen, al was dat echt het laatste waar ik op dat moment aan dacht! Maar ik race al sinds het begin van mijn carrière met dit nummer en mijn vader heeft hier ook nog mee gereden, omdat ik op 8 mei geboren ben en mijn broer op 7 augustus. Ik ben dus voor 87 gegaan en dat zal vanaf nu zo blijven."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership