Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Bedroefde Pourchaire reageert op doodsbedreigingen na IndyCar-incident

IndyCar-coureur Theo Pourchaire ging zondagavond iets over de helft van de race in de fout door een aanrijding met Agustin Canapino van Juncos Hollinger Racing. De Fransman kreeg de afgelopen dagen veel haat over zich heen en reageert nu op al de berichten op social media.

Pourchaire Indy Car
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Arrow McLaren IndyCar Team

We kennen Theo Pourchaire als juniorcoureur en reservecoureur voor Alfa Romeo/Stake F1, maar tegenwoordig rijdt de Fransman in de IndyCar voor McLaren. Maar de Arrow McLaren-coureur kwam iets over de helft van de IndyCar-race in Detroit in aanraking met Agustin Canapino. Pourchaire kreeg de afgelopen dagen flink wat over zich heen en reageert nu via een statement.

"Ik vind het jammer dat ik de afgelopen 24 uur zoveel haat en doodsbedreigingen heb ontvangen voor zo'n klein incident in de Detroit GP. Ik hoop dat mensen begrijpen dat we allemaal mensen zijn en fouten kunnen maken. Maar het is niet normaal om mensen online te beledigen. Wees alsjeblieft aardig voor elkaar", is de korte, maar krachtige boodschap van Pourchaire.

Ook Arrow McLaren en Juncos Hollinger Racing hebben daarnaast ook een statement gedeeld. "De afgelopen 24 uur hebben onze teams er helaas aan herinnerd hoe belangrijk respect en beleefdheid zijn in onze online interacties. Social media stellen ons in staat om in contact te komen met onze fans over de hele wereld, maar het is belangrijk dat we met elkaar omgaan in een respectvolle en veilige omgeving." 

"We tolereren geen enkele vorm van misbruik of discriminatie en degenen die deelnemen aan dergelijke acties zijn niet welkom in onze online community en zullen worden geblokkeerd. De NTT INDYCAR SERIES levert dynamische actie op het circuit en ongelooflijke toegang voor fans, maar we moeten niet vergeten dat we achter het stuur, de pitmuur of het beeldscherm allemaal mensen zijn. Het is van vitaal belang dat we gezamenlijk een veilige en gastvrije gemeenschap in stand houden voor alle betrokkenen

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen