Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Belangrijke weken voor bestaande en mogelijk nieuwe Grands Prix

Hoe ziet de Formule 1-kalender van 2020 eruit? Het seizoen 2019 is nog maar een week oud, maar toch wordt er reikhalzend naar het volgende jaar uitgekeken. Meerdere landen proberen op het programma van 2020 terecht te komen, terwijl bestaande Grands Prix in deze weken druk zijn hun contracten te verlengen.

Vijf Grands Prix hebben een contract met Liberty Media dat tot en met 2019, dus het einde van dit jaar, loopt. Die vijf zijn de Spaanse, de Britse, de Duitse, de Italiaanse en de Mexicaanse Grands Prix. Van Duitsland en Mexico wordt gevreesd dat zij van de kalender vallen, Spanje en Groot-Brittannië zijn druk aan het onderhandelen.

Op het officiële Twitter-kanaal van het Circuit de Barcelona-Catalunya, het circuit waarop sinds 1991 de Spaanse Grand Prix wordt georganiseerd, werd gisteren (vrijdag) een tweetje gedeeld waarin Formule 1-voorman Chase Carey samen met de Catalaanse president Quim Torra i Pla en circuitdirecteur Vincenç Aguilera is te zien.

Intussen wacht onder meer het Circuit Zandvoort met smart af op nieuws vanuit Londen. Het duinencircuit heeft een gooi naar een plek op de 2020-kalender gedaan en hoort voor 31 maart of het daadwerkelijk is gelukt. Zandvoorts sportief directeur Jan Lammers liet in gesprek met RacingNews365 overigens weten dat de buitenwereld zich niet vast moet pinnen op die datum.

Ook de Grand Prix van Miami staat in de steigers. De Amerikaanse eigenaren van de Formule 1 willen naast het Circuit of The Americas graag nog een tweede circuit in de Verenigde Staten waarop een Formule 1-race kan worden georganiseerd. Overigens heeft datzelfde COTA een serieus probleem met de begroting - door het te laat inleveren van waardevolle documenten dreigt de promotor 25 miljoen euro mis te lopen.

Eén nieuw land is al zeker van een plekje op de volgende F1-kalender: vanaf 2020 zal het racende circus Vietnam aandoen. In de straten van hoofdstad Hanoi wordt in het voorjaar van het volgende seizoen een Grand Prix afgewerkt. FIA-president Jean Todt opende deze week de bouw van het circuit.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje