© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Beschikbare banden GP China: Tweestopper voor Verstappen?

De kwalificatie voor de GP van China werd een prooi voor het team van Ferrari. Met overmacht eisten zij de eerste startrij op, daarachter staan gebroederlijk de teams van Mercedes en Red Bull op de tweede en derde startrij. Welke strategie pakt uiteindelijk het beste uit?

Red Bull wil met afwijkende bandenstrategie toeslaan in China

Voor de GP van China hebben de Formule 1 teams de beschikking over de medium, de softs en de ultrasofts. De medium compound werd nog niet gebruikt in China en de verwachting is dan ook dat niemand deze band in de race gaat gebruiken.

De eerste tien coureurs starten op de band waarmee ze in Q2 hun snelste tijd reden. Opvallend daarbij is dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo in Q2 voor de ultrasofts gingen en de race hiermee beginnen. Ferrari en Mercedes starten op de softs en gaan dus voor een langere eerste stint om vervolgens te wisselen medium banden.

Verstappen en Ricciardo lijken voor een tweestopper te gaan, een korte eerste stint op de ultra's, vervolgens een stint op de softs om zo te voldoen aan de verplichte bandenwissel en dan de race uitrijden op de ultrasofts. Verstappen liet weten dat het team een flexibele strategie heeft en kijkt hoe lang de ultrasoft banden meegaan. Als de banden goed blijven kan het team kiezen voor een eenstopper met een lange run op medium.

Volgens Pirelli is de snelste strategie om te starten op ultrasoft en dan te wisselen naar de medium band na 18 ronden. De meest veilige strategie is om te starten op soft en dan te wisselen naar medium.

Bekijk hieronder welke banden de coureurs nog tot hun beschikking hebben.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen