Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beste rookie van de dag maakt indruk in Bahrein: "Alles ging goed!"

Logan Sargeant maakte afgelopen zondag zijn debuut voor Williams. Dat deed hij met verve.

Aan het einde van de testdagen had het er alle schijn van dat Williams het minste team op de grid zou gaan zijn, maar een week later kwamen ze helemaal niet zo slecht voor de dag. Alex Albon pakte een puntje en zijn teamgenoot, Logan Sargeant, presteerde ook naar behoren. Zeker met de kennis dat het zijn debuut was tijdens een Grand Prix. Hij sprak opgetogen met RacingNews365 en andere media over zijn eerste F1-race. "Ik ben zeer tevreden met mijn debuut", glundert hij. "Alle operationele dingen, zoals de racestart, de pitstops en de virtuele safety car verliepen vlekkeloos."

Trots

Williams verraste vriend en vijand door nagenoeg op eigen kracht richting de punten te rijden. Er kwamen geen gekke strategieën of iets dergelijks bij kijken, al vielen Ocon, Norris en Leclerc wel weg door problemen. Desalniettemin is men tevreden. "Ik ben ook heel blij met de pace die zowel ik als Alex hebben weten te tonen", reageert Sargeant, die als twaalfde over de meet kwam. "Het team heeft het geweldig gedaan om die pace te vinden. We hadden echt niet verwacht om hier te staan, zeker als je het vergelijkt met de testdagen." "Dat toont het goede werk dat het team heeft uitgevoerd. Ik ben heel trots op iedereen", aldus de Amerikaan.

Gaatjes vullen

Sargeant kwalificeerde zich op P16, maar wist aan het begin van de race meteen een paar plekken goed te maken. Onder meer Nico Hulkenberg en Yuki Tsunoda moesten er aan geloven in de openingsronde. Indrukwekkend voor iemand wiens eerste start in F1 het was. Hij lacht. "Ik zocht gewoon naar de gaatjes en die probeerde ik te vullen! Ik wilde niet te veel, maar het viel mijn kant op. Ik heb er van genoten, van elke seconde. De battles waren geweldig en heel leuk." Al met al een gelukkige debutant, die op een kort moment voor de race na eigenlijk geen zenuwen voelde, zo vertelt hij desgevraagd. "Voor de opwarmronde voelde ik wel even wat zenuwen, maar zodra ik in mijn ritme zat voelde het heel normaal." "Ik had niet zoveel bandenslijtage verwacht en het voelde eigenlijk net alsof het F2 was, wat betreft bandenslijtage. Het leek er daardoor op dat ik hetzelfde moest doen als vorig jaar: de achterbanden beschermen en de pace vasthouden", aldus de rookie.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'