Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Bezorgde Hamilton gaat contact opnemen met Verstappen na ziekenhuisbezoek

Lewis Hamilton gaat in de telefoon kruipen om een berichtje te schieten naar Max Verstappen. Dat heeft de Brit na afloop van de race gezegd, nadat hij schrok van het nieuws dat de Nederlander voor checks naar het ziekenhuis was afgevoerd.

Hamilton GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was even schrikken tijdens de eerste ronde van het racefestijn op Silverstone. Tijdens de Britse Grand Prix werden we een halve ronde lang getrakteerd op een heerlijk gevecht tussen leider Max Verstappen en achtervolger Lewis Hamilton. Het noodlot sloeg echter toe toen de twee samen Copse Corner indoken.

Hamilton dook aan de binnenkant van Verstappen, maar tikte daarbij de Nederlander aan die vervolgens op hoge snelheid in de bandenstapels terecht kwam. Hij moest de race staken, terwijl zijn Mercedes-rivaal wel door kon rijden. De Brit kreeg een straf van tien seconden aan de broek, maar wist ondanks dat toch nog te winnen.

Hij was uitzinnig van vreugde toen hij voor zijn eigen publiek als winnaar over de lijn kwam en vierde een groot feest. Met een Britse vlag aan een stok in de hand rende hij een verkapte ereronde langs de hoofdtribune, terwijl Verstappen op datzelfde moment in het ziekenhuis was voor een CT-scan na zijn megaklap.

Het kwam de zevenvoudig kampioen op commentaar te staan van de Red Bull-coureur, die het gedrag van Hamilton onsportief en respectloos noemde. Hamilton had er geen boodschap aan en was zich van weinig kwaad bewust. Hij is niet van plan om zijn verontschuldigingen aan te bieden, maar wel schrok hij naar eigen zeggen toen hij na afloop hoorde dat Verstappen naar het ziekenhuis was voor wat checks.

"Na de race hoorde ik dat Max in het ziekenhuis was en daar ben ik wel bezorgd over", zo laat hij optekenen in gesprek met onder meer RacingNews365. "Niemand wil ooit dat een andere coureur geblesseerd raakt, dus ik hoop dat het oke gaat", zo klinkt hij serieus. Hij zal Verstappen dan ook een hart onder de riem steken, vertelt hij, al verandert dat niets aan zijn eigen standpunt over de in zijn ogen onterechte straf.

"Ik zal Max een berichtje sturen om te checken of alles oke is. Het gevecht gaat echter toch weer verder. Er zullen weer een paar lastige races aankomen. We moeten wel een betere balans vinden, want ik ben het niet eens met de straf van de stewards", zo doelt hij op de straf van tien seconden die hij kreeg na het incident.

"Mijn straf heb ik vervolgens geïncasseerd en ik ben gewoon verder gegaan", vervolgt de Mercedes-coureur. "Ik ga er niet over zeuren, iedereen zal weer een andere mening hebben, maar het boeit me vrij weinig wat anderen denken", zo sluit de zevenvoudig kampioen af.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

105 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken