Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bezweek Schumacher onder de druk tijdens zijn crash in Saoedi-Arabië?

Een harde crash tijdens de kwalificatie betekende het einde van Mick Schumachers raceweekend in Saoedi-Arabië. De Haas-coureur wimpelt het af als een klein incident, iets waar zijn oom het mee eens is.

Mick Schumacher deed zijn uiterste best om Q3 te halen tijdens de kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië, maar door een snoeiharde crash tijdens deze poging moest hij het gehele weekend laten schieten. Het zag er keihard uit op de televisiebeelden, maar de Haas-coureur zegt dat het allemaal wel meeviel. Gevraagd of hij zichzelf niet onder te veel druk zet, zegt hij tegen onder meer RacingNews365 dat dit zeker niet het geval is. "Als je naar Q3 wil - we zitten net op het randje van afvallen daarbij - dan moet je wel pushen", zo trapt hij af. "Dat is ook wat ik aan het doen was. De wind draaide wat gedurende de dag, misschien speelde dat ook een rol." "Gelukkig zijn de auto's veilig. Ik denk dat het percentage verbetering van de veiligheid zo'n 300% is ten opzichte van vorig jaar. Dat is gestoord!" Hij kon zichzelf daarnaast ook voorbereiden op de impact, wat ook hielp tegen gevolgen. "Laten we zeggen dat ik, toen ik de achterkant verloor, wist wat er ging gebeuren. Ik kon mezelf voorbereiden."

'Het zal invloed hebben op Schumachers trots'

Ralf Schumacher denkt niet dat zijn neef lang zal zitten met de crash in Saoedi-Arabië. In zijn column voor Sky Deutschland legt hij uit dat dit soort crashes niet enorm heftig zijn voor de coureurs. "Natuurlijk zag het er erg dramatisch uit, maar elke coureur vergeet zo'n ongeluk erg snel. Het was ook duidelijk dat hij er niet veel last van had." "Het is meer wat pijnlijker voor zijn trots", aldus de voormalig F1-coureur, die snapt dat het GP-weekend over was voor Schumacher. "Het team moest dat besluit nemen zodat er genoeg materialen zijn voor de volgende race in Melbourne. Haas kon het risico niet nemen, want er waren niet genoeg reserveonderdelen." "Het risico na zo'n crash is natuurlijk groter, maar dat is een probleem van Mick. Hij mist nu een hele race aan ervaring. De fout had veel consequenties, wat erg hinderlijk is. Het belangrijkst is natuurlijk wel dat hem verder niets is overkomen."

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola