Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Bijzondere gast in Suzuka zet Formule 1-grid op donderdag al aan het werk

Niemand minder dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is in Suzuka aanwezig om zijn oud-collega's aan te moedigen. Maar ook om een belangrijk standpunt over te brengen en zijn oud-collega's even goed aan het werk te zetten.

Vettel Bees
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sebastian Vettel stond er tijdens zijn Formule 1-carrière al bekend om een groot hart te hebben voor milieu-gerelateerde wereldproblemen. De Duitser zet zich graag in voor een beter klimaat en voor meerdere goede doelen. Zo ook voor 'Save The Bees'.

Op het circuit van Suzuka zijn, met Vettel's hulp, 11 insectenhotels geplaatst net buiten bocht 2. Deze hotels zijn vervolgens gevuld en versierd door de Formule 1-coureurs die de voormalig F1-coureur een handje kwamen helpen. Met behulp van verf en kwasten zijn de insectenhotels gepersonaliseerd door de coureurs.

"We hebben een beetje een buzzz...", zo begint de voormalig Ferrari-coureur. "En dat is precies waar we naar opzoek zijn." Zo zijn ook de kerbstones in bocht 2 in Japan zwart en geel geverfd. "Waarom geel en zwart? Het zijn natuurlijk de kleuren van de bijen. Het project heet 'Buzzing Corner, racing for biodiversity'. En we zien momenteel een daling in biodiversiteit", gaat Vettel verder. "We raken soorten dieren kwijt, we zitten midden in een massa-extinctie."

"Het is dus echt om te laten zien dat we allemaal een verschil kunnen maken. We zorgen hier voor een kleine leefomgeving, maar het gaat er echt om dat we ervoor zorgen dat we de biodiversiteit niet blijven verliezen." Vettel kreeg op donderdag steun van het gehele Formule 1-veld. "We hebben iedereen bij elkaar nu, en het is fijn om te zien dat alle coureurs het steunen. We hebben 10 insectenhotels gebouwd, eentje was een voorbeeld, maar een hotel voor elk team."

En welk team is nou het creatiefst volgens de Duitser? "Ik heb de meeste nog niet gezien, maar Red Bull was erg creatief omdat ze met verf gegooid hebben. En ze vonden het ook leuk." Maar het gaat uiteindelijk om het onderliggende doel: "Je kan een verschil maken. Ieder van ons kan een verschil maken. We moeten meer op de hoogte zijn van het probleem en we moeten vechten, uiteindelijk vooral voor onszelf", zo sluit hij af.

Bekijk de foto's van het versieren van de insectenhotels hieronder.

			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff