Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mattia Binotto

Binotto: "Leclerc traint zo veel, hij lijkt al bijna op de Hulk"

Ferrari liet deze week weten dat het haar deuren sluit tot en met 15 april. In Italië is er nog weinig verbetering wat betreft het coronavirus en daarom zullen de Italianen noodgedwongen langer in quarantaine moeten blijven. Toch maakt teambaas Mattia Binotto zich geen zorgen over de fysieke gesteldheid van zijn coureurs.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Tegenover het Italiaanse Sky Sport laat Mattia Binotto in een Skype-sessie weten dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc beiden hard aan het trainen zijn om zo fit mogelijk te blijven. "Zowel Sebastian als Charles zitten de hele dag binnen in hun huis. Toch hebben ze de mogelijkheid om te trainen en dat gaat ze goed af. Ik denk dat Charles inmiddels al op The Hulk lijkt, want hij zegt me dat hij op het moment zelfs drie keer per dag traint!"

"Zelf ben ik vooral bezig om het team vanaf afstand te runnen. Dat betekent dat ik in de ochtend om acht uur iedere dag een conference call heb met teamleden en vanaf dan de werkdag begint. Het is echter wel zo dat ik ook meer tijd voor mijn familie maak. Overdag lunch ik met hen en 's avonds maken we uitgebreid tijd voor het avondeten. Dat is belangrijk in deze moeilijke tijden."

De Zwitsers-Italiaanse teambaas deed daarnaast nog een oproep aan de tifosi van de Scuderia. "Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar we moeten proberen om positief te blijven. Voor nu is het echter van groot belang dat we allemaal thuis blijven."

5 reacties