Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto: "We verlaten Bahrein teleurgesteld en ontevreden"

Ferrari beleefde twee dramatische races in Bahrein. Tijdens de Grand Prix van Sakhir pakte de Scuderia door een vroege uitvalbeurt van Charles Leclerc en een twaalfde plaats van Sebastian Vettel zelfs nul punten. Teambaas Mattia Binotto was dan ook alles behalve tevreden toen hij het circuit verliet.

Mattia Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Tegenover onder andere RacingNews365 laat Mattia Binotto weten zeer teleurgesteld te zijn over de resultaten van Ferrari in Bahrein. Tijdens de twee races in het Midden Oosten gelegen land, pakte Ferrari slechts een punt. "We verlaten Bahrein zeer teleurgesteld en ontevreden. In twee races hebben we slechts een punt weten te behalen en daardoor zijn onze ambities in het constructeurskampioenschap ook helemaal weggevallen. De balans is dan ook niet heel sterk wat betreft de races na het raceweekend in Turkije", waarbij Binotto refereert aan de derde en vierde plek die Sebastian Vettel en Charles Leclerc toen binnen sleepten.

"Op de vrijdag hadden we het al heel moeilijk tijdens de Grand Prix van Sakhir. Leclerc liep al direct aan tegen technische problemen. Toch kon hij zich herstellen door een geweldige kwalificatie te rijden op de zaterdag. Dat gaf ook kansen voor wat betreft een goed resultaat in de race, maar zoals we hebben gezien was de race van Leclerc na enkele bochten al voorbij", aldus Binotto die logischerwijs geen standpunt inneemt over de actie van Leclerc.

"Er lagen natuurlijk kansen vandaag om punten te pakken, omdat het een chaotische race was. Tijdens een dergelijke race heb je denk ik altijd kans op een goed resultaat. Helaas mocht dat niet zo zijn voor ons vandaag en dus lopen we een grote klap op in de strijd om het constructeurskampioenschap. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor ons, we hebben de afgelopen twee races namelijk maar één punt gescoord."

Gezien het feit dat de achterstand van Ferrari op dit moment 41 punten bedraagt op de nummer vijf in het kampioenschap, Renault, lijkt het voor de Scuderia onmogelijk te zijn om nog als vijfde te eindigen. Daardoor zal Ferrari in 2020 op een zeer teleurstellende zesde plek in de strijd om het constructeurskampioenschap eindigen.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"