Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto weigert te vertrouwen op falen van Red Bull: "Weet niet eens wat hun voorsprong is"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto denkt niet dat Max Verstappen en Red Bull veel uitvalbeurten zullen hebben in de komende tien races. De Italiaan wil zich daarom vooral focussen op zichzelf en Ferrari.

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het gat van Ferrari op Red Bull en het gat van Charles Leclerc op Max Verstappen is met nog maar tien races te gaan aardig groot. Ferrari-teambaas Mattia Binotto kijkt daar echter niet naar en wil zich gewoon focussen op het behalen van maximale punten vertelt hij aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik houd de score niet bij. Als je me voor Frankrijk zou vragen wat de achterstand op Red Bull of Max was, zou ik je geen antwoord kunnen geven omdat ik daar niet naar kijk", begint de Italiaan.

"Waar we ons op concentreren is om elke race het maximale eruit te halen en dat is op Paul Ricard niet gebeurd. Nogmaals, onze focus ligt nu op Hongarije om daar voor een 1-2 te gaan. Elke race telt evenveel als de andere."

Binotto rekent niet op veel uitvalbeurten van Verstappen

"Aan het einde van het seizoen zullen we de som maken en kijken waar we staan", vervolgt Binotto waarna hij kijkt naar de potentie van de F1-75. "Wat belangrijker is om te zien in Frankrijk was een snelle auto. Er is geen reden om niet tien races te winnen vanaf nu. Dat is de manier om het positief te bekijken. Ik hou ervan om positief te zijn en optimistisch te blijven."

Toch kijkend naar de grote concurrent, Verstappen en Red Bull, ziet hij niet zo snel gebeuren dat zij met betrouwbaarheidsproblemen zullen gaan kampen in de rest van het seizoen.

"Zou er iets kunnen gebeuren met Max en Red Bull? Het is hen al overkomen zoals het ons is overkomen. Misschien gebeurt dat ook. Maar ik reken er niet op. Ik denk dat we op onszelf moeten focussen en ons best moeten doen."

Ook interessant:

Verstappen stipt doorslaggevende factor in titelstrijd met Ferrari aan

Verstappen heeft zijn pijlen gericht op de volgende race, de Grand Prix van Hongarije. En de enkelvoudig wereldkampioen stipt een doorslaggevende factor aan in de titelstrijd met Ferrari. Joris Mosterdijk praat je in deze video weer helemaal bij.

8 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen