Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto weigert Leclerc voorlopig voor te trekken

Charles Leclerc lijkt op dit moment de grootste concurrent te zijn van Max Verstappen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto weigert echter om de Monegask de voorkeur te geven ten opzichte van Carlos Sainz om zo het maximaal aantal punten te pakken in het rijdersklassement.

De man om te verslaan voor Ferrari is Max Verstappen. De wereldkampioen staat 38 punten voor op Charles Leclerc en 75 punten voor op Carlos Sainz. Beide coureurs van Ferrari hebben kostbare punten verloren door betrouwbaarheidsproblemen. Maar als de F1-75 geen problemen heeft dan laten ze beide zien er te staan en maken ze het de Nederlander niet makkelijk. Nu we halverwege het seizoen zijn wordt de vraag steeds meer geopperd of Ferrari moet gaan nadenken over teamorders en zich moet gaan focussen op één coureur, waarbij Leclerc de meest voor de hand liggende is. Ferrari-teambaas Mattia Binotto vindt die gedachte nog niet relevant en focust zich voor nu het op het behalen van zoveel mogelijk punten voor het team. "We proberen elke race de teampunten te maximaliseren, want het ligt bij elkaar in het constructeursklassement én het rijdersklassement", vertelt Binotto ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365 . "Door het aantal teampunten te maximaliseren, maximaliseren we ook de kansen van de coureurs door punten af te snoepen van de tegenstanders. En die tegenstanders zijn niet Charles tegen Carlos of Carlos tegen Charles, maar dat zijn Max, Lewis Hamilton en de anderen."

Binotto sluit toekomstige teamorders niet uit

Hoewel Binotto laat merken geen coureur voor te willen trekken, hebben we hier en daar wel wat teamorders gezien bij Ferrari. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Prix van Groot-Britannië toen Sainz werd gevraagd Leclerc erlangs te laten en aan het einde van de safety car het veld achter hem op te houden. De teambaas van Ferrari legt uit wat hun manier van denken en werken daarin is. "We zien het zo: de snelste auto op de baan is degene die prioriteit krijgt. We geloven dat dit, zeker in deze fase van het seizoen, het beste is wat we kunnen doen." Of Ferrari het hele seizoen op deze manier gaat werken, dat laat Binotto nog in het midden. "Als later in het seizoen één van de twee coureurs de meeste kansen krijgt, dan zullen we zeker proberen hem volledige voorrang te geven. Maar op dit moment is dat niet de situatie. Ik ben blij om onze coureurs te zien strijden."

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton