Bizarre F1-crash: Safety Car rijdt over Taki Inoue heen

15 jan. 2018 06:30 Rik Alkema 0 reacties
Crashes zijn onlosmakelijk verbonden aan de Formule 1. Coureurs die altijd op het randje rijden gaan er soms net overheen, wat vaak leidt tot crashes. Sommige hebben echter een aparte reden of soms is de uitkomst van de crash erg bijzonder. We hebben de meest opmerkelijke crashes uit de Formule 1 voor je op een rij gezet.

De opmerkelijkste crashes uit de Formule 1

Taki Inoue was een ware smaakmaker in de jaren '90. Niet zozeer door zijn exceptionele kwaliteiten als coureur, maar vooral door zijn bizarre crashes. 

Zo werd de Japanner in het seizoen 1995 tot twee keer toe aangereden door de Safety Car. In Hongarije werd hij aangereden terwijl hij zijn bolide probeerde te blussen, in Monaco ging het nog een stapje verder.

De Safety Car reed na de vrije training het laatste rondje over de baan, maar zag de gespinde bolide van Inoue over het hoofd. De Safety Car reed over de wagen heen, met Inoue er nog in. 

Het was maar goed dat Inoue zijn helm nog op had, anders had hij het waarschijnlijk niet overleefd. Nu kwam de Japanner er vanaf met een hersenschudding en kon hij 'gewoon' deelnemen aan de race op zondag.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen