Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
WRC

Bizarre onboard: Is dit de puurste vorm van autosport?

Jaarlijks begint het autosportseizoen met enkele van die heerlijke klassiekers. Wat te denken van de 24 uur van Daytona, die over een week gereden wordt? Of de Rally van Monte Carlo? Laatstgenoemde is momenteel gaande en wat blijft dat toch spectaculair.

RacingNews365 is in de eerste plaats een Formule 1-gerelateerde website, maar dat betekent niet dat we andere disciplines niet weten te waarderen. De Rally van Monte Carlo is momenteel bezig en hoewel rally's zich live niet zo makkelijk laten volgen als circuitracen, blijven de beelden ontegenzeggelijk spectaculair.

Dat spektakel wordt alleen maar verhoogd als de camera tussen de ogen van coureur wordt gemonteerd en we dus precies zien wat hij waarneemt. En dan vraag je je af: is rallyrijden de meest pure vorm van autosport? De afgronden zijn nooit meer dan een meter van de ideale lijn verwijderd en je moet er toch niet aan denken dat je net zo'n muurtje meepakt aan de kopse kant?

Bekijk de waanzinnige beelden hieronder en bedenk dat dit nog 'maar' een auto uit de R5 klasse is en het nog veel harder kán. Je rijdt mee met Sean Johnston en navigator Alex Kihurani.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

7 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'