Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Bleekemolen verwacht geen record voor Hamilton: "Beste tijd gehad"

Het is voorlopig de slechtste start van een Formule 1-seizoen voor Lewis Hamilton. Volgens Michael Bleekemolen heeft de zevenvoudig wereldkampioen zijn beste tijd gehad.

Hamilton Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kent voorlopig nog geen gelukkig 2024. De Britse zevenvoudig wereldkampioen kondigde al voor de eerste race aan komend jaar de overstap te maken naar Ferrari, iets wat volgens Michael Bleekemolen niet lekker getimed is gezien de prestaties van Mercedes. De Nederlandse autosportprominent gaat in gesprek met RacingNews365 in op de huidige situatie van Hamilton.

"Het komt allemaal net even slecht uit", begint Bleekemolen. "Ik denk dat hij zijn beste tijd een beetje heeft gehad. Het zit ook tussen zijn oren niet goed. Ik zie niet veel heil meer in hem."

Een ommekeer?

Voor Bleekemolen gaat de stap naar Ferrari daar weinig aan veranderen: "Misschien komt hij dan weer in de top twee, drie terecht, dat zou zomaar kunnen. Dat gaat niet makkelijk zijn, maar het zou wel leuk zijn. Ik denk alleen dat het niet gaat gebeuren." Op de vraag of er een achtste wereldtitel in zit voor Hamilton, antwoordt Bleekemolen kort en krachtig: "Nee."

Wanneer Lewis Hamilton in 2025 Maranello binnen stapt, zal hij te maken gaan krijgen met Charles Leclerc als teamgenoot. De Monegask werd al op hele jongen leeftijd tot 'de kroonprins van Ferrari' gebombardeerd. Twee grote namen dus binnen een team. Wie is dan de nummer één? Volgens Bleekemolen is dat op voorhand nog niet te zeggen: "Wie de nummer één wordt, dat zie je vaak in het verloop van een paar races. Op dit moment is Sainz ook een soort van nummer één."

"Het is moeilijk in te schatten, maar iedereen vecht uiteindelijk voor zichzelf. Dat is binnen zo'n team ook zo. En ze snappen echt wel, dat wanneer je races gaat winnen of constant op het podium eindigt, je altijd een voordeel hebt ten opzichte van iemand die alleen maar vierde, vijfde, zesde wordt", sluit Bleekemolen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"