Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Bleekemolen “Simracen geweldig alternatief om scherp te blijven”

Hoewel Jeroen Bleekemolen het liefst achter het stuur zit van een rechte raceauto op een echt circuit, is de Nederlandse coureur dolenthousiast over simracen. “Ik had toevallig net voor de corona-uitbraak een race-simulator aangeschaft. Je moet toch met je tijd mee gaan.”

Met zijn 38-jaar is Jeroen Bleekemolen inmiddels een routinier en niet direct een representant van de jeugdige simrace-generatie, meestal coureurs tot een jaar of 25 die helemaal vergroeid zijn met virtueel racen. Maar de coureur uit Aerdenhout, zeer succesvol in de Porsche Super Cup, ziet na enige training op zijn nieuwe simulator de lol van het simracen wel in. "Ik moest er wel even in komen ten opzichte van al die jonge gasten", erkent ‘de Bleek’ ruiterlijk in een exclusief interview met RacingNews365. "Ik doe mee aan het virtuele IMSA e-kampioenschap, een initiatief van de Amerikaanse serie zelf. We hebben de eerste race gehad en volgende week zondag is de tweede race. Ik begin nu vertrouwd te raken."

Bleekemolen, doorgaans actief in de langeafstandsracerij, vindt het fanatisme van vooral de jongere coureurs hartverwarmend. "Die jongens zijn dag en nacht volop aan het trainen. Dat stimuleert mij ook om er vol tegenaan te gaan."

Bleekemolen wilde zich onlangs nog opgeven voor het door Max Verstappen gewonnen Real Racers Never Quit, maar was daarvoor net te laat. "Ik hoop mee te kunnen doen in een nieuwe reeks. Ik vind het een erg goed kampioenschap. Niemand weet van te voren met welke auto er wordt gereden, ook het circuit is vooraf onbekend en iedereen rijdt met dezelfde afstelling. Dat alles staat garant voor spannende races, met veel incidenten."

Niettemin hoopt Bleekemolen dat er deze zomer weer op echte circuits kan worden gereden. "In de tussentijd houd ik mij scherp en fit. Met simracen, maar ook met de hulp van een persoonlijke trainer. Elke dag ga ik toch een tot twee uur aan de bak. Ik fiets veel en doe veel aan hardlopen. Zo blijf je in vorm."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na Grand Slam voor Verstappen en Mercedes-comeback in Spanje