Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Blije Hamilton en Russell erkennen voorlopig hun meerdere in zeer snel Red Bull

Met 361 ronden was Mercedes niet het productiefste team, maar toch kijkt men tevreden terug op de 1952 afgelegde testkilometers. Red Bull lijkt op dit moment echter nog een brug te ver.

Hamilton Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met 49 ronden voor Lewis Hamilton in de ochtend en 67 voor George Russell in de middag, kwam het totaalaantal ronden voor Mercedes op 361 te staan. Daarmee staat het op de zevende plek op de lijst qua productiviteit, maar toch is het team uit Brackley zeer tevreden met het verloop van de testdagen. Grote problemen waren er niet.

Mercedes focuste zich voornamelijk op het verzamelen van data, zo riep men. Snelle tijden waren niet aan de orde, maar toch zagen we beide coureurs op vrijdag op de zachte C4 of de zachte C5-banden de baan opgaan. Het resulteerde in een tweede en twaalfde tijd voor het Mercedes-duo.

Russell: "Red Bull zeer snel"

Maar nog belangrijker: beide coureurs blikken tevreden terug op de testdagen. "Het waren drie solide dagen", zo laat Russell optekenen. "We hebben ons hele geplande programma af kunnen werken, ondanks het oponthoud", zo doelt hij op de problemen met het putdeksel.

Alhoewel het dus positieve dagen waren, erkent Russell dat er nog steeds een achterstand is op Red Bull. "De auto voelt goed en dat komt overeen met het gevoel dat we op de simulator hadden. Een goede basis om vanuit te vertrekken."

"We weten echter dat er nog meer tijd te vinden is", vervolgt de Brit. "Dat wisten we toen we begonnen aan de test en Red Bull ziet er weer heel snel uit. Hoe dan ook: ik heb er vertrouwen in dat we er veel beter voor staan dan twaalf maanden geleden het geval was", aldus de Brit.

"Het team heeft geweldig werk geleverd en deze auto is een stap in de goede richting. Nu moeten we het maximale uit dit pakket gaan halen, meer downforce toevoegen en het gat proberen te dichten."

Hamilton: "Een goede test"

Hamilton deelt de gevoelens van Russell. Hij is ook tevreden, maar erkent dat zijn team nog niet is waar het wil zijn. "Een hele goede test en ik ben trots op iedereen binnen het team. Elke vrouw en man heeft zich een slag in de rondte gewerkt en dat is zeer bemoedigend om te zien. De focus, vastberadenheid en de communicatie is beter dan ik ooit heb gezien."

"We weten echter dat er nog werk aan de winkel is en dat we nog niet zijn waar we willen zijn. Toen we begonnen aan de testdagen wisten we dat echter al. We hebben een mooi platform om op verder te bouwen. De komende dagen gaan we hard aan de slag om door alle data heen te gaan. Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen en we gaan in een goede vorm aan het jaar beginnen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden