Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Boete voor Aston Martin, terwijl Haas ontsnapt aan dubbele straf

Na de kwalificatie in Spanje zijn er enkele onderzoeken uitgevoerd door de stewards. Aston Martin kreeg een boete en Haas moest vrezen voor een dubbele straf.

Het was niet de kwalificatie voor Aston Martin, dat met beide auto's Q2 niet wist te halen. Tot overmaat van ramp stuurde het team Lance Stroll ook nog eens recht in het pad van Lando Norris de pitbox uit aan het begin van de kwalificatie. Dat is het team op een boete komen te staan van 5000 euro voor de unsafe release. Het team gaf aan de stewards toe dat ze in de fout waren gegaan.

Twee straffen voor Haas?

Beide Haas-coureurs zijn na de kwalificatie ook op het matje geroepen bij de stewards, want de coureurs zouden de regels aan hun laars hebben gelapt. De coureurs zouden zich niet aan de regels hebben gehouden die de wedstrijdleider voor dit weekend heeft opgelegd. De wedstrijdleider had namelijk benadrukt dat de coureurs tijdens hun outlap in de kwalificatie niet onnodig langzaam mochten rijden en heeft een maximale tijd bepaald. Het duo Kevin Magnussen en Mick Schumacher, dat zich als achtste en tiende heeft gekwalificeerd, heeft zich moeten melden omdat ze beiden die tijd hebben overschreden. Update 20:45. Beide Haas-coureurs hebben een waarschuwing gekregen voor hun gedrag in de kwalificatie .

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi