Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2022

Boete voor Aston Martin, terwijl Haas ontsnapt aan dubbele straf

Na de kwalificatie in Spanje zijn er enkele onderzoeken uitgevoerd door de stewards. Aston Martin kreeg een boete en Haas moest vrezen voor een dubbele straf.

Schumacher Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het was niet de kwalificatie voor Aston Martin, dat met beide auto's Q2 niet wist te halen. Tot overmaat van ramp stuurde het team Lance Stroll ook nog eens recht in het pad van Lando Norris de pitbox uit aan het begin van de kwalificatie.

Dat is het team op een boete komen te staan van 5000 euro voor de unsafe release. Het team gaf aan de stewards toe dat ze in de fout waren gegaan.

Twee straffen voor Haas?

Beide Haas-coureurs zijn na de kwalificatie ook op het matje geroepen bij de stewards, want de coureurs zouden de regels aan hun laars hebben gelapt. De coureurs zouden zich niet aan de regels hebben gehouden die de wedstrijdleider voor dit weekend heeft opgelegd.

De wedstrijdleider had namelijk benadrukt dat de coureurs tijdens hun outlap in de kwalificatie niet onnodig langzaam mochten rijden en heeft een maximale tijd bepaald. Het duo Kevin Magnussen en Mick Schumacher, dat zich als achtste en tiende heeft gekwalificeerd, heeft zich moeten melden omdat ze beiden die tijd hebben overschreden.

Update 20:45. Beide Haas-coureurs hebben een waarschuwing gekregen voor hun gedrag in de kwalificatie.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?