Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bottas acht Mercedes-overstap Verstappen mogelijk: "Maar waarom zou hij?"

Valtteri Bottas ziet het wel voor zich dat Max Verstappen naar Mercedes zou vertrekken. De Fin denkt alleen niet dat het gaat gebeuren zolang Red Bull de beste auto heeft.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull: het leek tot voor kort een onafscheidelijke combinatie te zijn. Sportief gaat het Red Bull al jaren voor de wind, maar achter de schermen is het inmiddels aan het rommelen. Het afgeronde onderzoek naar Christian Horner blijft de gemoederen maar bezig houden, waardoor er ook geruchten over de toekomst van Verstappen ontstaan. De Nederlander is namelijk loyaal aan Helmut Marko, die op zijn beurt een vertrek niet uitsluit.

Er werd zelfs al gesproken over een potentiële overstap naar Mercedes. Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari in 2025 en laat een vacant zitje achter. Maar is het niet raar als Verstappen juist naar Mercedes verkast? In 2021 vochten Red Bull en Mercedes een ontzettend fel robbertje uit om de wereldtitel, met harde woorden en daden op en naast de baan. Valtteri Bottas reed toen voor Mercedes en velt zijn oordeel: is een Mercedes-overstap van Verstappen door de strijd van 2021 vreemd?

"Ik denk het niet", stelt Bottas tegenover onder meer RacingNews365. "Het is racen en een pittige competitie. Dat is de Formule 1. Er is altijd rivaliteit, maar ik denk niet dat de relatie verzuurd is. Elk team zou Verstappen willen aantrekken. Persoonlijk zou ik alleen niet weten waarom hij Red Bull zou willen verlaten. Zij hebben duidelijk de snelste auto van het veld, maar ik ken niet alle details."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China