Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas bedankt voor Mercedes-zitje: "Dat zou niet veel zin hebben"

Valtteri Bottas weet nog niet of en waar hij volgend jaar in de Formule 1 rijdt. De 34-jarige Fin zegt dat zijn toekomst vooral afhangt van de keuze die Carlos Sainz gaat maken.

Bottas Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas is bezig aan zijn twaalfde seizoen in de Formule 1 en zijn derde onder de vlag van Sauber. Het contract van de Fin (goed voor tien GP-zeges) loopt echter wel af aan het einde van dit jaar. Bij welk team gaan we de markante coureur volgend jaar zien in de Formule 1? Bottas zelf zegt dat uitgerekend Carlos Sainz hiervoor de sleutel in handen heeft.

"Het hangt ervan af wat Sainz doet. Dan vallen er veel stukjes op hun plek wat betreft de rijdersmarkt. Daar wachten de teams ook op en daarom hebben ze nog geen beslissing genomen", stelt Bottas in de Finse krant Iltalehti.

Bottas hoopt ondanks het uitblijven van een nieuw contract bij Sauber/Stake F1 snel op duidelijkheid. "Of er een deal op tafel ligt... nou, meer details kan ik je niet geven. Misschien wel. Misschien ook niet, zegt Bottas met een glimlach. "Ik denk dat het snel duidelijker zal worden. Volgende week zullen er denk ik dingen gaan gebeuren en dan zal ik zelf ook meer informatie hebben. Het zal interessant zijn om te zien of er een verandering komt in mijn situatie of niet", aldus Bottas die dus verwacht dat er rondom de GP van Spanje meer nieuws zal komen.

Sainz is gewild door Audi, dat in 2026 het team van Sauber/Stake F1 overneemt, maar ook Williams wil de Spanjaard graag hebben. En precies deze twee teams zijn ook in de markt voor Bottas. Een langer verblijf bij zij huidige team is dus ook nog niet uitgesloten. Een overstap naar Mercedes? Niet volgens Bottas. "We hebben gesproken (Bottas en Mercedes-teambaas Toto Wolff. red.), we hebben een goede relatie. Maar één jaar bij Mercedes zou voor mij niet veel zin hebben", doelt Bottas op de naderende komst van Andrea Kimi Antonelli.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen