Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas heeft felbegeerd toekomstig F1-stoeltje in het vizier

Valtteri Bottas hoopt de komende jaren bij de Sauber-familie te blijven, zodat hij mee kan groeien met het Formule 1-project van Audi.

Valtteri Bottas geniet van zijn tijd bij Alfa Romeo. De ervaren Formule 1-coureur reed een aantal jaar in de schaduw van Lewis Hamilton bij Mercedes, maar bij de Zwitserse renstal is hij de teamleider. Nog even zal het team door het leven gaan als 'Alfa Romeo', maar nadat de banden tussen het automerk en Sauber verbroken worden in 2024, wordt het team omgedoopt tot Audi. In 2026 zal het fabrieksteam van Audi compleet zijn met de nieuwe motoren van het Duitse automerk. Kijkt Bottas uit naar een samenwerking met het 'nieuwe' Formule 1-team? "Waarom niet? Ik ben pas 33 jaar, dus ik hoop dat ik er dan nog bij betrokken ben", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365. De nieuwe deel geeft ook motivatie aan de tienvoudig Grand Prix-winnaar. "Zeker als je naar het groter geheel kijkt. Er is veel potentie voor Sauber met Audi. Ik twijfel er niet aan dat ze succes zullen hebben in de toekomst. Ze willen laten zien dat ze serieus zijn. Voor elke coureur op de grid, vooral ik omdat ik al onderdeel ben van Sauber, zal het een interessant project zijn."

Alfa Romeo heeft een kleiner budget dan de topteams en rijdt hiermee wat meer richting de achterhoede. Anno 2022 gaat het wat beter met het team: met nog twee races te gaan bezetten ze de zesde plaats in de constructeursstand. Toekomstige investeringen kunnen volgens Bottas een groot verschil gaan maken. "De faciliteiten zijn er, maar er is nog wat verbetering te vinden als we het vergelijken met kampioenschapswinnende teams", aldus de Finse coureur. Geld kan hierbij een rol spelen. "Volgens mij is er nog wat nodig om helemaal op het budgetplafond te zitten."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024