Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas heeft felbegeerd toekomstig F1-stoeltje in het vizier

Valtteri Bottas hoopt de komende jaren bij de Sauber-familie te blijven, zodat hij mee kan groeien met het Formule 1-project van Audi.

XPB 1176253 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas geniet van zijn tijd bij Alfa Romeo. De ervaren Formule 1-coureur reed een aantal jaar in de schaduw van Lewis Hamilton bij Mercedes, maar bij de Zwitserse renstal is hij de teamleider. Nog even zal het team door het leven gaan als 'Alfa Romeo', maar nadat de banden tussen het automerk en Sauber verbroken worden in 2024, wordt het team omgedoopt tot Audi.

In 2026 zal het fabrieksteam van Audi compleet zijn met de nieuwe motoren van het Duitse automerk. Kijkt Bottas uit naar een samenwerking met het 'nieuwe' Formule 1-team? "Waarom niet? Ik ben pas 33 jaar, dus ik hoop dat ik er dan nog bij betrokken ben", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365.

De nieuwe deel geeft ook motivatie aan de tienvoudig Grand Prix-winnaar. "Zeker als je naar het groter geheel kijkt. Er is veel potentie voor Sauber met Audi. Ik twijfel er niet aan dat ze succes zullen hebben in de toekomst. Ze willen laten zien dat ze serieus zijn. Voor elke coureur op de grid, vooral ik omdat ik al onderdeel ben van Sauber, zal het een interessant project zijn."

Alfa Romeo heeft een kleiner budget dan de topteams en rijdt hiermee wat meer richting de achterhoede. Anno 2022 gaat het wat beter met het team: met nog twee races te gaan bezetten ze de zesde plaats in de constructeursstand. Toekomstige investeringen kunnen volgens Bottas een groot verschil gaan maken.

"De faciliteiten zijn er, maar er is nog wat verbetering te vinden als we het vergelijken met kampioenschapswinnende teams", aldus de Finse coureur. Geld kan hierbij een rol spelen. "Volgens mij is er nog wat nodig om helemaal op het budgetplafond te zitten."

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct