Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Bottas heeft ontnuchterende boodschap voor Russell: "Zie ik niet gebeuren"

Mocht George Russell al fantaseren dat hij komend seizoen Lewis Hamilton in een rechtstreeks gevecht bij Mercedes verslaat, dan heeft Valtteri Bottas een duidelijke boodschap: "Gaat niet gebeuren."

Bottas Russell sakhir 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell maakte afgelopen winter de overstap van Williams naar Mercedes, daar waar hij Valtteri Bottas opvolgt en de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton is. Hamilton is de gewezen kampioen, Russell het supertalent en mogelijk de kroonprins van het team die de troon overneemt als Hamilton daar op enig moment afstand van doet.

Maar als Russell ook maar even dacht dat hij Hamilton misschien kon verslaan, dan heeft hij het mis. Dat is althans de stellige mening van Valtteri Bottas: "Ik zie het op korte termijn niet gebeuren dat iemand in gelijkwaardig materiaal Hamilton verslaat", zo laat hij optekenen in gesprek met The Sun.

"Ja, George zal snel in het team passen, omdat hij al een paar jaar aan dit team verbonden is, maar het is niet makkelijk om Lewis te verslaan. Ik heb dat aan den lijve ondervonden. Het is zijn constantheid (wat hem onverslaanbaar maakt, red.)."

"Hamilton werkt er verschrikkelijk hard voor"

Bottas vervolgt: "Voor iedere coureur geldt dat hij goede en slechte dagen heeft, maar het basisniveau van Lewis ligt zó ontzettend hoog. Ook als hij een slechte dag heeft, is hij eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Daar bovenop is hij in staat zich aan te passen aan verschillende omstandigheden, om in te spelen op verandering, of dat nu setup-technisch is of toch iets anders."

De Fin gaat nog wel even door met zaken te benoemen waarin Hamilton uitblinkt, zoals bijvoorbeeld zijn race-craft, maar ook iets wat voor het grote publiek vaak wat minder zichtbaar is: "Mensen zien dat niet, maar hij werkt er verschrikkelijk hard voor."

Bottas verliet Mercedes met opgeheven hoofd: "Ik ben er trots op dat ik op bepaalde momenten in staat was om hem te verslaan. Ik was daarbij alleen nooit constant genoeg om hem gedurende een heel seizoen af te troeven", zo besluit de tienvoudig Grand Prix-winnaar.

Ook interessant:

Mercedes doet wenkbrauwen fronsen met twee verschillende bolides

Mercedes presenteerde op vrijdag de nieuwe Formule 1-bolide aan het publiek. Al leek er een groot verschil te zitten tussen de auto studiofoto's en de daadwerkelijke bolide.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"