Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas hekelt rijgedrag Stroll: "Zo hoor je niet te racen"

Tijdens de Grand Prix van Australië kregen Valtteri Bottas en Lance Stroll het met elkaar aan de stok. Bottas is niet te spreken over het rijgedrag van zijn concurrent bij Aston Martin.

Stroll Zhou Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Valtteri Bottas scoorde vier punten door zijn P8-finish tijdens de Grand Prix van Australië, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De Alfa Romeo-coureur moest enorm veel moeite doen om Lance Stroll voorbij te gaan, die te hard verdedigde en hiervoor een tijdstraf van vijf seconden kreeg opgelegd door de stewards.

Stroll kreeg deze straf voor het heen en weer slingeren op het lange rechte stuk, waardoor Bottas niet zomaar voorbij kon aan de Canadees. Ook verdedigde Stroll agressief in de bochten van het circuit in Melbourne, al kreeg hij hier geen straf voor. Voor de microfoon van onder andere RacingNews365 uit Bottas zijn onvrede over het akkefietje met de Aston Martin-coureur.

"Het slingeren maakte het enorm lastig voor mij om te bepalen waar ik naartoe moest. Het was een beetje op de limiet, denk ik. En ja, die inhaalactie, daar forceerde hij me om het circuit af te rijden. Ik denk niet dat dat is hoe je hoort te racen."

Zware race voor Bottas in Australië

Het incident met Stroll heeft hem mogelijk wat extra punten gekost. "Ik was verbaasd dat ik er voorbij kon komen en ik denk dat het me veel tijd heeft gekost, dat is zeker. Misschien was Esteban (Ocon) nog bij te halen als dit niet was gebeurd, maar toch, vier punten is niet slecht."

"Over het algemeen was het een goede race met een goede strategie. Daarnaast had ik geluk met de safety car, omdat we toen al gestopt waren." Teamgenoot Guanyu Zhou scoorde overigens geen punten. De Chinees eindigde op de elfde plaats, nipt buiten de top tien.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022