Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas hint op belangrijk nieuws: "Dan vallen alle puzzelstukjes op hun plek"

Er wordt de afgelopen tijd veel gesproken over de rijdersmarkt, want met alle aflopende contracten en coureurs zonder stoeltjes ligt er nog veel open met betrekking tot volgend seizoen. Ook de toekomst van Valtteri Bottas is nog onzeker, maar de Fin heeft in ieder geval iets om naar uit te kijken...

Bottas  FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas is één van de vele coureurs die op dit moment nog zonder stoeltje zit vanaf 2025. Zijn contract bij Stake loopt af en de kans is groot dat het team niet verder in zee zal gaan met Bottas, ondanks de eerder uitgesproken wens van Bottas om vanaf 2026 deel uit te maken van het Audi-project. 

Toch heeft Bottas zijn toekomst niet volledig in eigen hand, want Audi heeft zelf ook andere keuzes op het oog. Nico Hulkenberg werd eerder al aangekondigd en zal vanaf 2025 voor Stake rijden om zo optimaal voorbereid te zijn als het Audi-project in 2026 van start gaat. Daardoor blijft er nog maar één stoeltje over, maar Carlos Sainz staat tot dusver nog bovenaan het lijstje van Audi. Als de Spanjaard zijn keuze gemaakt heeft, zal de Duitse autogigant pas naar andere opties kijken.

Op dit moment zijn er nog twee stoeltjes beschikbaar bij Haas en Williams, terwijl Stake/Audi, RB, Alpine en Aston Martin allemaal nog één stoeltje over hebben. Als het aan Bottas ligt zijn die stoeltjes binnen de kortste keren bezet, want de Fin gaat er stiekem vanuit dat de puzzelstukjes van de rijdersmarkt op korte termijn op hun plek zullen vallen. Tegenover onder meer RacingNews365 benadrukt de Fin in ieder geval dat hij denkt zelf ook onderdeel uit te maken van alle chaos. "Ik ben er zeker klaar voor! Ik denk dat er een bepaalde datum zal zijn waarop iedereen bepaalde dingen gaat beslissen, dus ik kijk er echt naar uit."

"De datum kan ik je niet vertellen, want dat is geheim", grapt Bottas echter als hem gevraagd wordt of hij meer weet over een specifiek moment. "Ik kan wél vertellen dat het vijftig procent zeker is dat ik al weet wat ik ga doen. Misschien weet ik het al wel, maar misschien ook niet. Maar ik denk hoe dan ook dat er de komende week veel dingen gaan gebeuren. Er is altijd twijfel als je nog niets getekend hebt, maar ik hoor hier thuis. Dus we gaan het zien."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024