Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Bottas legt zijn focus niet op het assisteren van Hamilton

Valtteri Bottas wil zich in eerste instantie niet mengen in de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Fin wil zijn laatste race voor Mercedes het liefst afsluiten met een overwinning, maar zal als het écht nodig is wel assisteren in het WK der coureurs.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

De derde plaats in het coureurskampioenschap is al een zekerheid voor Valtteri Bottas. Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben een enorme voorsprong en ook Sergio Perez kan de bronzen medaille niet meer grijpen in Abu Dhabi. De voornaamste taak voor Bottas lijkt dan ook het 'wingman' zijn van zijn teamgenoot, al denkt hij daar zelf anders over.

Gevraagd door RacingNews365 of hij zal proberen Hamilton te verslaan en de overwinning te claimen, zegt hij dat hij het weekend benadert als elk ander weekend. "Ik focus mij gewoon op mijn eigen performance. Natuurlijk ga ik proberen om op poleposition te staan, dat is gewoon mijn doel voor zaterdag. Daarna zal ik proberen de race te winnen."

"Hamilton moet voor Verstappen eindigen"

Het kan volgens Bottas toch nog aan de situatie liggen of hij zijn teamgenoot nog moet en zal assisteren. "Weet je, hij hoeft de race niet te winnen", legt hij uit. "Hij moet gewoon voor Max eindigen. Dat is hoe het moet gaan, maar laten we het maar aankijken. Ik ben in ieder geval welwillend om te helpen, want mijn derde plaats is al zeker."

"Zolang we het constructeurskampioenschap maar binnenhalen. Daarnaast heb ik natuurlijk liever mijn teammaat (die er vandoor gaat met de titel, red.) dan de tegenpartij, dus het ligt nog wel aan de situatie. Hij heeft in ieder geval mijn support."

Verstappen en Hamilton gewaarschuwd: FIA mag WK-punten aftrekken bij onsportief gedrag

Michael Masi benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er door onsportief gedrag of op een onethische manier een overtreding wordt begaan. Het benadrukken van deze regels moet een duidelijke waarschuwing zijn voor onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

28 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche