Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas teleurgesteld: "Ik was niet snel genoeg"

Valtteri Bottas had in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië zijn zinnen gezet op de pole. Vertrekken vanaf polepositie zou hem namelijk in een goede uitgangspositie brengen om zijn eerste zege in 2018 te pakken. Zo ver kwam het echter niet, want Bottas moest genoegen nemen met de derde startplek.

Na afloop van de kwalificatie oogde de Fin teleurgesteld nadat hij naar eigen zeggen de pole was misgelopen. "De verschillen zijn hier erg klein. Ik had vandaag echt de pole kunnen pakken, maar helaas is dat niet gebeurd. Ik verloor wat tijd in de laatste bochten terwijl ik echt het gevoel had dat de pole voor het grijpen was."

Bottas was in het tweede deel van de kwalificatie nog de snelste, maar zag in Q3 zowel Hamilton als Vettel beter presteren. Toch bestaat er nog een kans dat de Fin morgen in de race vanaf pole vertrekt. Zowel Hamilton als Vettel moeten zich namelijk melden bij de stewards en lopen het risico om te worden bestraft. In dat geval heeft Bottas alsnog de beste papieren in huis om zijn eerste zege van dit Formule 1-seizoen te pakken.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen