© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Bottas teleurgesteld: "Ik was niet snel genoeg"

10 nov. 2018 19:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas had in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië zijn zinnen gezet op de pole. Vertrekken vanaf polepositie zou hem namelijk in een goede uitgangspositie brengen om zijn eerste zege in 2018 te pakken. Zo ver kwam het echter niet, want Bottas moest genoegen nemen met de derde startplek.

Na afloop van de kwalificatie oogde de Fin teleurgesteld nadat hij naar eigen zeggen de pole was misgelopen. "De verschillen zijn hier erg klein. Ik had vandaag echt de pole kunnen pakken, maar helaas is dat niet gebeurd. Ik verloor wat tijd in de laatste bochten terwijl ik echt het gevoel had dat de pole voor het grijpen was."

Bottas was in het tweede deel van de kwalificatie nog de snelste, maar zag in Q3 zowel Hamilton als Vettel beter presteren.

Toch bestaat er nog een kans dat de Fin morgen in de race vanaf pole vertrekt. Zowel Hamilton als Vettel moeten zich namelijk melden bij de stewards en lopen het risico om te worden bestraft. In dat geval heeft Bottas alsnog de beste papieren in huis om zijn eerste zege van dit Formule 1-seizoen te pakken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen