Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas wint in Oostenrijk, Verstappen valt weer uit

Max Verstappen zijn race zat er al na een paar honderd meter op. Daniil Kvyat kegelde de Nederlander uit de race, maar de Red Bull had ook een zeer slechte koppeling waardoor finishen al erg lastig zou worden. Vooraan leidde Bottas de race van start tot finish voor Vettel. Daniel Ricciardo ging weer naar het podium en bleef Hamilton voor.

Met Valtteri Bottas voor Sebastian Vettel ging de GP van Oostenrijk van start. Voor Max Verstappen ging het compleet mis in de eerste ronde. De Nederlander kwam slecht van zijn plaats en werd vervolgens uit de race gereden door Daniil Kvyat. De Rus van Toro Rosso kegelde ook Fernando Alonso uit de race en kreeg later een drive through straf voor het veroorzaken van dit incident. Of Verstappen anders de race wel had kunnen finishen is onbekend, aangezien hij ook problemen met zijn koppeling had. Lewis Hamilton wist in de openingsfase een aantal plaatsen te winnen en klom op tot de vijfde positie. Voorin was het Bottas die uitliep op Vettel en wederom Ricciardo die op podiumkoers was. De Brit wist het gat naar Raikkonen snel te dichten, maar kwam er niet voorbij.

In ronde 32 koost Hamilton al eerste van de toppers ervoor om te wisselen naar een nieuwe set van de ultrasofts. Vettel en Ricciardo wisselden naar de supersofts, maar Bottas en Raikkonen bleven aanzienlijk langer buiten. Kimi Raikkonen ging kort aan de leiding van de race maar werd voorbij gestoven door Valtteri Bottas. De late stop van de Ferrari coureur betekende dat hij terugviel van de tweede positie naar de vijfde plaats achter Kimi Raikkonen. De race van de Fin was wederom niet erg sterk. Hamilton voerde de druk op Ricciardo op en beschikte daarbij over de snellere banden. De Mercedes-coureur wist in de slotronden het vuur aan de schenen te leggen bij de Australiër. Met nog twee ronden te gaan waagde Hamilton een eerste aanval, maar Ricciardo kon deze afslaan. Sebastian Vettel had het gat naar Bottas gedicht, maar kon geen aanval wagen voor de leiding. Hierdoor won de Fin zijn tweede race van het jaar. Daniel Ricciardo ging voor de vijfde keer op rij naar het podium en bleef Hamilton nipt voor.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"