Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Boud statement Hamilton na overwinning Verstappen: "Dan had ik Max uitgedaagd"

Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat hij tijdens de Formule 1 Grand Prix van Nederland de snelheid had om Max Verstappen uit te dagen in de strijd om de overwinning. In zijn ogen was het de strategie van Mercedes die roet in eten gooide.

Hamilton Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton meent dat als Mercedes op ieder moment de juiste strategische keuzes had gemaakt hij Max Verstappen uit had kunnen dagen in de strijd om de overwinning. Hamilton vertrok bij de start als enige op medium banden, waar alle anderen op zachte banden vertrokken.

Toen een ronde later echter het beoogde voordeel van die mediums - lang doorrijden - kwam te vervallen vanwege de regen, besloot Mercedes bovendien om Hamilton langer dan ieder ander op slicks buiten te houden. Toen hij uiteindelijk wel van banden wisselde, viel hij terug tot de staart van het veld.

Een inhaalrace leverde hem uiteindelijk P6 op, maar in zijn ogen had er dus veel meer in gezeten. Desondanks is hij eigenlijk helemaal niet ontevreden. "Ik voel me heel goed. Ik wist natuurlijk niet hoe deze race zich zou ontvouwen. Op zaterdagavond zat ik nog te mijmeren over wat er fout was gegaan in de kwalificatie, waarna ik te rade ging hoe we ons konden verbeteren."

"Het was de bedoeling dat ik enkel out of sync ging ten opzichte van de coureurs om me heen, niet ten opzichte van iedereen op de grid. Maar toen de regen viel, namen we als team de verkeerde beslissing. Uiteindelijk was het echter de call van het team en we betaalden daar een hoge prijs voor. Ik kwam als laatste terug de baan op en nadien was het zaak om het koppie erbij te houden en de achtervolging in te zetten."

Gemiste kans

Van die inhaalrace genoot Hamilton dan wel weer met volle teugen: "Ik was in mijn element. Ik ging voorbij aan de McLaren van Lando Norris, iets wat op deze baan bepaald niet gemakkelijk is om te doen en aan het einde van de race was ik sneller dan Carlos Sainz, ik had enkel nog DRS nodig."

"Ik denk dat onze pace in de gegeven omstandigheden goed was. Als we de juiste keuzes hadden gemaakt, hadden de top twee uit kunnen dagen. We hadden Max Verstappen dan uitgedaagd, eerlijk gezegd. Met name in drogere omstandigheden gaven we op snelheid echt niet zoveel toe."

Tot slot zwakt hij zijn betoog toch nog wat af: "Ik zal niet zeggen dat we Verstappen verslagen zouden hebben, maar het is toch leuk om zo te denken."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"