Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Boze Alonso drukt Red Bull-geruchten de kop in en belooft "consequenties"

Fernando Alonso werd de afgelopen week hier en daar gelinkt aan een overstap naar Red Bull Racing. De Spanjaard zou in 2024 Sergio Perez vervangen en daarmee het zinkende Aston Martin-schip verlaten. Niets blijkt minder waar. Alonso reageert.

Alonso US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Aston Martin met Fernando Alonso in de eerste seizoenshelft bokaal na bokaal binnensleepte, verkeert het Britse team in een ware vormcrisis sinds de zomerstop. Iets dat tot onvrede zou leiden bij Alonso.

Onlangs werd er geregeld gespeculeerd over een mogelijke overstap van de Spanjaard naar Red Bull. Dat heeft twee redenen - A), Alonso is gefrustreerd over de gang van zaken bij Aston Martin en B), de tweevoudig wereldkampioen laat dit seizoen zien het racen nog altijd niet verleerd te zijn en zou dé ultieme kandidaat zijn om de ondermaats presterende Sergio Perez te vervangen als teamgenoot van Max Verstappen.

Als Alonso gevraagd wordt wat er waar is van die geruchten, spreekt hij zijn onvrede uit. "Ah ja, geruchten zijn normaal", zegt hij tegenover onder andere RacingNews365. "Maar er zijn ook geruchten van mensen die grappig proberen te zijn en volgers (op sociale media, red.) proberen binnen te harken. Daar ben ik geen fan van."

"Maar ik ga zorgen dat er consequenties komen"

De Aston Martin-coureur vervolgt zijn verhaal. "Ik vind die geruchten niet leuk. Ik waardeer het dat jullie, journalisten en andere professionals, al jaren in de Formule 1 rondlopen. Jullie verdienen respect en dat hoort zo te zijn. Maar de geruchten komen van lui die hier (op het circuit, red.) niet aanwezig zijn en dat is verre van grappig."

Alonso stelt dat hij er geen problemen mee heeft dat hij wordt gezien als de ideale uitdager van Verstappen. Wat hem steekt, is dat zijn loyaliteit richting Aston Martin in twijfel wordt getrokken door sommige journalisten. "Dat is het 'm. Maar ik ga zorgen dat er consequenties komen", aldus de 42-jarige Spanjaard.

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld