Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Boze Russell verklaart enorme tirade na felle strijd met Perez

George Russell was niet blij met Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Frankrijk toen hij probeerde langs de Mexicaan te gaan. Hij legt zijn tirade op de radio uit.

Perez Russell
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In de slotfase van de Franse GP streden Sergio Perez en George Russell om de laatste podiumplek. De Mercedes-coureur zat aan de staart van Checo en probeerde zich aan het einde van het lange rechte stuk langs de Red Bull te wurmen.

Perez kneep hem af, waarna hij een tikje kreeg van Russell en hij de chicane af moest snijden en weer voor de Mercedes terug op de baan kwam. De Brit was vervolgens woedend, maar na de race is hij al weer wat afgekoeld.

"Ik ben helemaal bezweet. Het was een lange en zware race. De pace was goed, maar bij de herstart hadden we het lastig met het opwarmen van de banden. Perez hijgde in mijn nek, maar ik wist hem achter me te houden."

Check hieronder de aanval van Russell. Artikel gaat daaronder verder.

Russell verklaart tirade

Russell deelt zijn mening over het gevecht en claimt dat de regels duidelijk zijn: Perez had hem meer ruimte moeten geven omdat Russell met zijn voorbanden al naast de Red Bull-bolide zat bij het ingaan van de bocht.

"Ik zag dat Sergio het lastig had toen Sainz aan hem voorbij ging. Ik zat aan de binnenkant en de regels zijn heel duidelijk als je met je voorband ter hoogte zit van de achterband van de ander (dan is het jouw bocht, red.)."

"Dat had ik en hij liet me geen ruimte. Toch ging ik verder en hebben we de derde plek veroverd. Een dubbel podium voor Mercedes, dus dat is geweldig", aldus Russell.

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

48 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"