Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Boze Schumacher hoopt dat Mazepin een halt wordt toegeroepen

Voor de meeste F1-teams verliep de Grand Prix Nederland voorspoedig, maar Guenther Steiner maakte een zwaarder weekend mee bij Haas F1. De coureurs van het Amerikaanse team raakten betrokken in meerdere incidenten gedurende het raceweekend in Zandvoort en Steiner lijkt een brandje te moeten blussen tussen zijn F1-coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

Schumacher Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Tijdens de kwalificatie voor de Nederlandse Grand Prix raakten Haas F1-teamgenoten Mick Schumacher en Nikita Mazepin bijna verzeild in een flink incident. De beide F1-debutanten van dit seizoen hadden even geen oog voor Sebastian Vettel die de Haas F1-coureurs in zijn Aston Martin-bolide nog maar net kon ontwijken. Daarmee was de toon tussen de twee Haas F1-teamgenoten gezet en op zondag was het weer raak tussen de twee kemphanen. Bij de start schoot Mazepin uit de startblokken en passeerde zodoende zijn Duitse teamgenoot, die op zijn beurt al aan het einde van de eerste ronde wilde terugslaan.

Dat zag Mazepin niet zitten en daarom besloot de Rus Schumacher richting de pitlane te duwen toen Schumacher hem probeerde in te halen. Schumacher moest daardoor even liften en probeerde zich achter zijn teamgenoot te vestigen, maar die stuurbeweging liep niet volgens plan. Bij het liften en sturen raakte Schumacher met zijn voorvleugel het rechterachterwiel van Mazepin, met als gevolg dat Schumacher binnen moest komen om een nieuwe voorvleugel op zijn bolide te zetten.

"Helaas maakte ik al in de eerste ronde van de race een incident mee met mijn teamgenoot", begint Schumacher zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365. "Dat incident zorgde ervoor dat ik naar binnen moest, omdat mijn voorvleugel te zwaar beschadigd was. Door die vroege pitstop werd mijn race lastiger en daarom had ik het beter kunnen doen", aldus Schumacher die de schuld van het incident duidelijk bij zijn teamgenoot neerlegt. "Het is oké om jezelf te verdedigen, maar wel tot op een zeker niveau. Ik stak hem namelijk al voorbij met mijn neus en toen duwde hij me alsnog naar buiten richting de pitmuur."

"Ik denk ook niet dat ik de enige coureur was bij wie hij dat deed gedurende de race op Zandvoort. Daarom zullen meerdere mensen naar de situatie gaan kijken en ik hoop dat het incident gevolgen voor de toekomst zal hebben."

Volgens Schumacher liet het moment tijdens de race in Nederland zien dat Mazepin het kwalificatie-incident nog steeds niet achter zich had gelaten. "We hebben elkaar op zondag voor aanvang van de race niet echt gesproken. Als ik kijk naar het incident tijdens de race, dan denk ik dat het duidelijk is hoe hij over die situatie denkt, anders had hij niet zo gereageerd in de race. Ik hoop dat we de situatie tussen ons twee krijgen opgelost, want normaal gesproken spreek je met respect over elkaar. Nu is dat moeilijk te vinden."

Ook interessant:

Video: Verstappen-fans in extase na thuiszege prachtige Max Verstappen

Max Verstappen zorgde ervoor dat iedereen in extase het circuit verliet op zondagmiddag, nadat hij de Grand Prix van Nederland won. RN365 peilde hoe de stemming was na afloop van de race. Spoiler alert, die was opperbest!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"