Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Breaking: Albon tekent nieuw meerjarig F1-contract

Alex Albon heeft zijn contract bij Williams langdurig verlengd. De Britse Thai blijft dus de komende jaren bij het team uit Grove.

Albon Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Groot nieuws vanuit Williams: Alex Albon heeft zijn contract bij het team verlengd. De coureur beschikte al over een contract tot en met eind 2025 en plakt daar nu meerdere jaren aan vast. Williams en Albon delen overigens niet tot wanneer het nieuwe contract loopt, maar de Britse Thai blijft wel als de nieuwe reglementen van kracht worden in 2026. 

Albon werd begin dit jaar ook in verband gebracht met een terugkeer naar Red Bull en een overstap naar Mercedes, maar kiest er dus voor om bij Williams te blijven. Dat team wil dolgraag terugkeren aan de top en heeft in Albon de ideale kopman gevonden.

Teambaas James Vowles reageert verheugd. "We zijn blij dat we Alex voor de lange termijn behouden. Hij beschikt over uitzonderlijke talenten, technische input en toewijding. Dit is een enorme blijk van vertrouwen in Williams en onze wil om competitiever te worden. Sinds zijn komst heeft Alex consequent laten zien dat hij onder druk kan presteren. Het feit dat hij voor de lange termijn bijtekent, zorgt ervoor dat veel puzzelstukjes in elkaar vallen om ons hogerop te werken."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez