Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Breaking: Alpine maakt eerste coureur voor 2025 bekend

Pierre Gasly heeft zijn contract bij Alpine verlengd. De Fransman maakt sinds 2023 deel uit van de Franse formatie en dat blijft dus nog even zo. Het gaat om een langdurig contract voor Gasly, zo meldt Alpine.

Gasly Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly blijft de komende jaren bij Alpine rijden. Het contract van de Fransman liep aan het einde van 2024 af, maar blijft dus verbonden aan de Franse renstal. Hoelang het nieuwe contract van de Fransman loopt, is niet bekendgemaakt, maar het gaat om een contract voor meerdere jaren. Alpine spreekt zelf van een verlenging van zijn huidige contract, om Gasly zo mee te nemen naar 2025 en verder.

Teambaas Bruno Famin is in ieder geval blij met het nieuwe contract voor Gasly. "De verlenging van Pierre's contract met het team is erg prettig. Hij is een coureur met enorm veel ervaring in de Formule 1 en hij blijft enorm veel potentieel tonen op het circuit. Voor Alpine als merk is hij een geweldige ambassadeur en we kijken er dan ook naar uit om onze samenwerking voort te zetten." 

Famin vervolgt: "Hoewel dit belangrijk is voor onze toekomst, moeten we onze ogen goed open houden voor wat er komen gaat. Dat is het focussen op het verbeteren van ons huidige pakket. We hebben dit seizoen hoge ambities en we zullen onvermoeibaar werken om die te verwezenlijken. We zullen de tijd nemen om een beslissing te nemen over Pierre's teamgenoot en we zijn enthousiast over de opties die we op tafel hebben liggen." Alpine laat daarbij weten dat ze te zijner tijd de teamgenoot van Gasly voor het seizoen 2025 bekend zullen maken.

Het beste resultaat van Gasly voor Alpine is een derde plek tijdens de Grand Prix van Nederland in 2023. Dit jaar kende Alpine een valse start, maar inmiddels heeft Gasly al vijf punten veroverd. In totaal pakte de Fransman in 32 starts voor Alpine 67 punten.

Wie moet de teamgenoot van Gasly worden in 2025 bij Alpine? Laat het weten in de poll!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"