Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Gasly ontloopt schorsing voor GP Azerbeidzjan na crash met Ocon

Pierre Gasly zal de GP van Azerbeidzjan gewoon bij kunnen wonen. Na een late crash in Australië, waarbij hij teamgenoot Esteban Ocon meenam in de malaise, kreeg hij uiteindelijk geen straf.

Pierre Gasly is na de late chaos in Australië niet bestraft en zal de GP van Azerbeidzjan gewoon bij mogen wonen. De Fransman ging bij de chaotische herstart kort voor het einde van de race de fout in. Hij verremde zich bij de eerste bocht en moest door het gras en grind terug de baan op komen. Toen hij terug de baan op kwam en terug richting de racelijn wilde rijden, sloot hij echter de ruimte waar Esteban Ocon, die meer snelheid had, in wilde duiken. De twee klapten toen samen de muur in en een nieuwe rode vlag was het resultaat.

Waarom geen straf?

De stewards leggen uit dat het een typisch 'ronde één-incident' was en dat er daarom geen straffen zijn uitgedeeld. Beide coureurs zouden het daar mee eens zijn geweest en dus volgde geen straf voor Gasly. Overigens kreeg Sainz voor een op het eerste oog minder ernstig vergrijp wel een vijf seconden straf.

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China