Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Breaking: Mercedes ziet af van beroep, Verstappen officieel wereldkampioen

Mercedes ziet toch af van een beroep tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi. Hiermee blijft de uitslag staan en is Max Verstappen nu honderd procent zeker van zijn Formule 1-wereldtitel.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na het winnen van de Grand Prix van Abu Dhabi werd Max Verstappen bekroond met zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Het team van Lewis Hamilton was het echter oneens met de uitslag van de race en liet weten mogelijk nog in beroep te gaan. Mercedes ziet echter toch af van een beroep, waardoor de uitslag van de race blijft staan.

Max Verstappen is nu voor de volle honderd procent verzekerd van zijn wereldtitel. Het protest van Mercedes hing een tijdje in de lucht, omdat de renstal de slotfase van de race oneerlijk vond verlopen. De FIA gaf de renstal van Hamilton hier ongelijk in, maar het team mocht nog in beroep gaan. Men gaaf aan de intentie te hebben, waarna de klok, met daarop 96 uur, ging lopen. Ze zullen echter niet meer in protest gaan.

Het statement van Mercedes

In een statement laat Mercedes het volgende weten: "We hebben in eerste instantie beroep aangetekend vanuit sportief oogpunt en om redenen van eerlijkheid. Sindsdien hebben we constructieve gesprekken gevoerd met de FIA en de Formule 1 om zo duidelijkheid te scheppen voor de toekomst."

"We juichen het initiatief van de FIA om een commissie op te richten om de gebeurtenissen in Abu Dhabi te analyseren dan ook van harte toe. Dat de teams daarin ook vertegenwoordigd zijn, juichen we eveneens toe. Mercedes zal nauw met deze commissie samenwerken om de Formule 1 te verbeteren - voor ieder team, maar ook voor alle fans. We houden de FIA verantwoordelijk voor dit proces en bij dezen trekken we ons beroep in."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

88 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten