Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Breaking: Red Bull lokt Mercedes-kopstuk weg voor eigen motorafdeling

Ben Hodgkinson wordt de technische directeur van Red Bull Powertrains, de nieuwe afdeling van Red Bull dat een motor gaat ontwikkelen voor 2025, als de regelgeving weer op de schop gaat. De Brit komt over van de motorafdeling van Mercedes.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Christian Horner kondigde al aan dat Red Bull grote namen binnen wilde halen voor haar nieuwe motorproject genaamd Red Bull Powertrains. De motorafdeling werd in het leven geroepen nadat Honda besloot om na 2021 de sport te verlaten.

Red Bull neemt de motoren van Honda over, aangezien de motorontwikkeling vanaf 2022 wordt bevroren. In de jaren daarna zal er een nieuw motorconcept worden ontwikkeld door de Formule 1, dat vanaf 2025 door alle teams zal worden gebruikt.

Omdat de Oostenrijkse renstal er geen heil in zag om verder te gaan als klantenteam, besloot het om haar eigen motorafdeling op te zetten. Red Bull Powertrains zal de komende jaren druk aan de slag gaan met de ontwikkeling van de nieuwe krachtbron.

Dat doet het onder leiding van Ben Hodgkinson als technisch directeur, zo maakt de renstal deze vrijdag bekend. De Brit komt over van Mercedes, waar hij al sinds 2001 in de motorfabriek werkte, al had het toen nog een andere naam. Daarvoor werkte hij in het WRC en Le Mans, alvorens hij de overstap maakte naar Ilmor, dat later overging in Mercedes High Performance Powertrains. Daar was hij tot op heden 'Head of Engineering'. Zijn focus zal de komende jaren liggen op de ontwikkeling van de eerste Red Bull-motor voor 2025, benadrukt het team.

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

			© Mercedes
	© Mercedes

Teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met zijn nieuwe collega. "Ben maakt de overstap naar dit geweldige project. Het is een bewezen winnaar en een innovator die in staat is om een team vol geweldige knappe koppen te leiden. Toen we dit project aankondigde, wilden we ons lot in eigen handen houden. Het aanstellen van Ben laat onze intenties voor de lange termijn zien en we zullen hem en zijn team steunen met alle middelen die we hebben."

Zelf is Hodgkinson ook vereerd met deze prachtige kans. "Ik sta enorm te popelen. Het was geen gemakkelijke keuze om de motorfabriek van Mercedes te verlaten, maar het is een eer om aan dit project te mogen werken. Red Bull is een serieuze speler in de Formule 1 en in het hybride tijdperk de grootste rivaal van Mercedes, dus ik kijk er naar uit wat ik samen met hen kan bereiken tijdens dit nieuwe avontuur."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco