Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Breaking: Testsessie afgeblazen na rode vlag, Perez kind van de rekening

De tweede testdag in Bahrein gaat halverwege op de schop. Door een rode vlag is de ochtendsessie vroeger dan gepland afgelopen. De middagsessie begint om het goed te maken wat eerder, maar daar koopt Sergio Perez weinig voor.

Bahrain drain cover works testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na zo'n tweeënhalf uur tijdens de ochtendsessie op donderdag werd de rode vlag gezwaaid in Bahrein. Op het Bahrain International Circuit kwam er een putdeksel los, die op een van de kerbstones zat. Er werd lang gesleuteld, waarna de organisatie besloot in te grijpen.

De sessie is om 11:00 uur Nederlandse tijd beëindigd, terwijl dat eigenlijk pas om 12:00 uur zou zijn. De lunchpauze is een uur naar voren gehaald, zodat er minder testtijd verloren gaat. Het betekent dat de middagsessie met een uur verlengd wordt en van 12:00 uur tot 17:00 uur Nederlandse tijd zal lopen.

Daar zijn alle ochtendcoureurs natuurlijk de dupe van, maar Sergio Perez misschien nog wel het meeste. Red Bull begon de dag namelijk met problemen en daardoor reed Checo slechts 20 ronden. In de middag neemt Verstappen weer plaats in de RB20, dus voor het werk van de Mexicaan zit er op voor vandaag.

Gelukkig voor hem komt hij morgen nog in actie. Hij mag dan de hele dag testen.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training