Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verliest belangrijk Red Bull-kopstuk

Sportief directeur Jonathan Wheatley vertrekt aan het einde van het seizoen bij Red Bull Racing. Hij stapt over naar het project van Audi, waar hij teambaas wordt.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing heeft zojuist bekendgemaakt dat sportief directeur Jonathan Wheatley vertrekt aan het einde van het jaar. Hij gaat namelijk een nieuwe uitdaging aan als teambaas bij Audi, dat vanaf 2026 in de Formule 1 stapt. De Duitse autogigant neemt dan Stake F1 over. Wheatley gaat in 2025 zes maanden met gardening leave, waarna hij op zijn laatst in juli 2025 bij Audi begint.

"De relatie met Jonathan is lang en succesvol geweest, in totaal meer dan 18 jaar. Zijn bijdrage aan zes constructeurstitels en zeven rijderskampioenschappen, eerst als teammanager en later als sportief directeur, zal voor altijd een mijlpaal zijn in de geschiedenis van ons team", zo reageert teambaas Christian Horner.

Red Bull laat verder weten dat iedereen Wheatley het beste wenst. Daarbij biedt dit kansen om anderen binnen het team te laten promoveren. De Oostenrijkse renstal zal zodoende in de komende weken een nieuwe teamstructuur aankondigen.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"