Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Britse F1-prominent: "Verstappen dicht bij deal met Mercedes"

Max Verstappen naar Mercedes? Volgens voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert is een overstap heel dichtbij. De Brit vindt ook dat Christian Horner goed over zijn toekomst moet nadenken.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat gaat er de komende periode allemaal gebeuren bij Red Bull? Het team domineert de Formule 1, maar achter de schermen blijft het maar rommelen. Teambaas Christian Horner werd onderzocht én vrijgesproken wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag, terwijl er ook geruchten over de toekomst van Max Verstappen en Helmut Marko ontstonden. Marko zou geschorst worden, waarna Verstappen riep dat dat invloed op zijn toekomst zou hebben. De adviseur bleef uiteindelijk aan.

Volgens voormalig coureur Johnny Herbert kunnen die twee aspecten niet los van elkaar worden gezien. De Brit vindt de situatie rond Red Bull niet goed voor de sport en denkt dat een vertrek van Verstappen nabij is.

"Het is niet goed voor de Formule 1 wat er allemaal gebeurt", stelt Herbert tegenover The Sun. "Het helpt ook Red Bull niet nu ze de beste coureur van de wereld in hun gelederen hebben. En ze zijn hard op weg om Verstappen richting de uitgang te duwen. Ik heb gehoord dat hij heel dicht bij een deal met Mercedes is."

Horner-show

Herbert, die zelf 160 Grands Prix reed en jarenlang bij Sky Sports werkte, snapt niets van de situatie rond Verstappen en wijst naar Horner. "Het zou een stomme zet (van Red Bull red.) zijn als Verstappen vertrekt. De Christian Horner-show is niet het grootste bezit van Red Bull. Het is gek als hij blijft, alleen vanwege zijn arrogantie. Het gaat om de impact, de mogelijke vernietiging van het team en het succes dat ze hebben gehad. De Christian Horner-show is niet het belangrijkste, het gaat om de Max Verstappen-show. Hij wint al de races en kampioenschappen voor Red Bull."

Toch kan Herbert het zich niet voorstellen dat Verstappen écht zou willen vertrekken bij Red Bull. De Brit vindt dat Horner eens goed over zijn toekomst moet nadenken. "Het zou gek zijn als Verstappen vertrekt vanwege de situatie... Jos Verstappen heeft gezegd dat het destructief is voor het team en dat Red Bull verscheurd zal raken. Ik denk dat het al veel te lang duurt. In sommige opzichten zou Christian er goed over na moeten denken en een stap opzij moeten zetten."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden