Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Experts willen Norris naast Verstappen bij Red Bull zien

Lando Norris is een van de toptalenten in de Formule 1 en zal de komende jaren uitkomen voor McLaren. Toch zien een aantal Britse prominenten hem liever overstappen naar Red Bull.

Tussen de topcoureurs in de Formule 1 behoort ook Lando Norris. De jonge Britse coureur heeft zichzelf vaak genoeg bewezen en mag zichzelf dit seizoen 'best of the rest' noemen. McLaren zakte ten opzichte van 2021 iets terug in het eindklassement nu Alpine vierde is geworden bij de constructeurs, maar Norris troeft beide Alpine-rijders af met een ruime marge. McLaren ziet veel potentie in Norris. Het is dan ook niet vreemd dat de renstal hem heeft vastgelegd tot het einde van 2025. In Groot-Brittannië zien een aantal prominenten liever dat er een overstap komt naar Red Bull. Zo vindt voormalig coureur en Sky Sports -analist Karun Chandhok dat de Oostenrijkse renstal wat meer haar best moet doen. "Ik denk dat ze het hard moeten spelen en Lando Norris proberen te krijgen", zegt Chandhok, wijzend naar het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Het is zeker geen willekeurige gedachte, want ook Red Bull zelf heeft er over nagedacht.

Norris naar Red Bull?

Teambaas Christian Horner maakte er geen geheim van dat Norris en Red Bull in gesprek waren met elkaar, al waren het nooit vergevorderde gesprekken. Dat had volgens Horner weinig zin, want McLaren was net wat sneller in het vastleggen van het talent. "We hebben de afgelopen jaren meerdere keren met elkaar gesproken, maar steeds als we om de tafel gingen, tekende hij de dag erop een nieuw contract bij McLaren", riep Horner onlangs met een knipoog. "Hij heeft nu een langlopend contract, dus het lijkt erop dat hij nog enkele jaren bij McLaren zal bivakkeren." Norris zelf vindt het meer dan logisch dat er buiten de McLaren-familie is gekeken. "Natuurlijk waren er zo af en toe gesprekken met andere partijen", zei hij in de slotfase van het afgelopen F1-seizoen tegen Auto, Motor und Sport . "Je vraagt jezelf altijd af: wat is het beste voor mijn carrière? Ik wil kampioenschappen winnen." "Er zijn gesprekken gevoerd met Red Bull. Het is een team dat al jarenlang in de top drie zit, maar dat laat ook zien hoeveel vertrouwen ik heb in McLaren. Hoewel er gesprekken waren, voelde McLaren als de betere keuze om mijn doelen te behalen", aldus de Brit, die tot en met 2025 voor het team uit Woking rijdt.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'