Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown kan glimlach niet onderdrukken na Perez-aankondiging: "Gelukkig hebben wij dat niet!"

Sergio Perez mag het jaar afmaken bij Red Bull. Het team van Max Verstappen heeft vertrouwen dat de Mexicaan zijn oude vorm kan terugvinden en zo kan helpen in de strijd om de wereldtitels. De grootste concurrent, McLaren, is blij dat het zelf niet met dergelijke kwesties te maken heeft.

Piastri Brown Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing zat met de handen in het haar over de matige prestaties van Sergio Perez. Echter een vervanger is niet voorhanden en dus blijft de Mexicaan de teamgenoot van Max Verstappen. Dit kan wel eens grote gevolgen hebben in de strijd om de constructeurstitel.

Want als Perez niet snel zijn vorm terug vindt, zal McLaren binnen de kortste keren het gat met Red Bull gedicht hebben. De CEO van McLaren wordt door Sky Sports gevraagd naar zijn mening omtrent het aanhouden van Perez: "Ja, het is een lastige situatie. Zij zitten in de situatie dat ze twee teams hebben en een opleidingsprogramma. En nu zitten ze in de situatie dat ze een coureur hebben die het kampioenschap leidt en een coureur die op P7 rondhangt."

Toch wil Brown Perez niet afschrijven: "Hij is een uitstekende coureur, waarvan we allemaal weten dat hij races kan winnen. Toch lijkt hij een beetje een probleem te hebben momenteel. Ik weet natuurlijk niet precies wat daar allemaal gaande is, maar dat moeten ze zelf maar oplossen." Zelf heeft Brown weinig te klagen over zijn eigen coureurs. Lando Norris staat tweede in het kampioenschap en daagt Verstappen uit in de strijd om de wereldtitel.

En ook Oscar Piastri begint tijdens zijn tweede jaar in de Formule 1 steeds meer en vaker een bedreiging te worden voor Verstappen. De Australiër won de Grand Prix van Hongarije en was ook in België één van de snelste coureurs op de baan. Brown kan dan ook een kleine glimlach niet onderdrukken als hij het over zijn eigen coureurs heeft, in vergelijking met de problemen die Red Bull ervaart: "Ik ben erg blij met onze coureurs. Wij hebben die problemen gelukkig niet!"

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout