Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown reageert op geruchten rond bezoek aan Red Bull Powertrains

Tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië ontstonden er geruchten dat McLaren zou hebben geïnformeerd naar een samenwerking met Red Bull Powertrains vanaf 2027. CEO Zak Brown, die zelfs op bezoek zou zijn geweest, reageert.

Verstappen race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een wild gerucht op Silverstone: McLaren zou geïnformeerd hebben naar een samenwerking met Red Bull voor het leveren van motoren. Het team uit Woking sloot een nieuw langdurig contract af met Mercedes, maar zou volgens Motorsport.com toch Red Bull Powertrains/Ford benaderd hebben voor een samenwerkingsverband vanaf 2027. Maar wat is er waar van die verhalen? McLaren-CEO Zak Brown geeft uitleg.

"Ik heb een geweldige relatie met Ford", stelt Brown tegenover onder meer RacingNews365. "Jim Farley (CEO Ford, red.) is een vriend van mij vanuit het racen met historische auto's. Voorafgaand aan onze keuze voor Mercedes hebben we inderdaad Red Bull Powertrains bezocht, maar ik denk niet dat ik daar de komende tijd weer welkom ben."

Brown looft ook Mercedes. "Ik heb ontzettend veel vertrouwen in de Mercedes-motor (voor 2026, red.). Wat me vooral wakker houdt, is de onzekerheid voor 2026. De motor is zeker niet onze grootste zorg, al weet je niet waar de rest staat. Mercedes voelt zich echter goed, dus wij ook."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje