Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brown voorziet 'geweldig' gevecht tussen Verstappen en Norris: "Al zullen veel races in tranen eindigen"

Lando Norris weet eindelijk wat winnen is in de Formule 1 na zijn zege in Miami. De grootste uitdaging staat echter nog op hem te wachten: structureel vechten om de overwinningen en uiteindelijk het wereldkampioenschap is namelijk de volgende stap. Daarmee zal hij de strijd aan moeten gaan met Max Verstappen. Daar heeft de CEO van McLaren, Zak Brown, alle vertrouwen in.

XPB 1275991 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst sinds lange tijd werd Max Verstappen weer eens verslagen op de baan. Niet door zijn eigen teamgenoot Sergio Perez of een van de Ferrari-coureurs, maar door Lando Norris in de McLaren. Ruim een week geleden pakte hij zijn eerste zege in de Formule 1, maar is hij dan ook gelijk de voornaamste uitdager van Verstappen?

"Ik denk echt dat Lando Max kan verslaan in een rechtstreeks gevecht", zo zegt Brown tegenover Autosport. "Ik denk dat het een geweldige strijd zou zijn, al denk ik dat veel races in tranen zouden eindigen voor wie dan ook, of voor allebei. Ik denk dat ik nog niemand heb gezien die sneller is dan Lando wat ruw talent betreft", zo zegt de CEO van het team uit Woking.

"Ik weet zeker dat Max net zo snel is en ik weet zeker dat sommige mensen het daar niet mee eens zijn. Uiteindelijk zullen we het nooit weten totdat je ze in dezelfde auto ziet. Maar na alles wat ik van Lando heb gezien, zie ik geen snellere coureur. Wat opwindend is, is dat Oscar Piastri hem kan evenaren. Naarmate hij meer ervaring krijgt denk ik dat hem dat steeds vaker zal lukken."

Daarbij gaat Brown ervan uit dat Norris 'een nieuwe stap voorwaarts zal zetten' wat het behalen van zijn persoonlijke resultaten betreft. "Zeker weten. Er is iets met coureurs die hun eerste overwinning behalen. Ik weet nog toen ik mijn eerste overwinning behaalde: nu weet je dat je het (de eerste overwinning, red.) voor elkaar hebt en het zorgt voor een ontspannen gevoel bij de coureurs. Ze hoeven niet meer zo hard hun best te doen. Je kunt overal te hard je best voor doen maar dat werkt vaak averechts."

Norris hield vertrouwen in het McLaren-project en onderstreepte dat met een nieuwe verbintenis bij het team uit Woking. "Mensen moeten loyaal zijn aan hun carrière, maar loyaliteit brengt je maar tot een bepaald punt. Ik denk dat hij de ommekeer heeft gezien die we vorig jaar hebben gemaakt, met zijn geloof in teambaas Andrea Stella en zijn geloof in het hele team. Het is familie, hij houdt van het merk McLaren. Het belangrijkste is dat hij er vertrouwen in heeft dat we hem een racewinnende auto gaan geven en in Miami hebben we dat gedaan. Dat heeft zijn vertrouwen alleen maar vergroot", zo sluit Brown af.

Wie is de snellere, Max Verstappen of Lando Norris? Laat het weten in onze poll!

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"