Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown weet één ding zeker: "Newey is nog niet klaar met de autosport"

Adrian Newey kondigde recent zijn verrassende vertrek bij Red Bull Racing aan, maar het is nog niet duidelijk wat hij hierna gaat doen. McLaren-CEO Zak Brown kent de ontwerper echter langer dan vandaag en weet één ding zeker: Newey is de autosport nog niet zat.

Brown Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft de smaak de afgelopen maanden weer goed te pakken, maar dat was de afgelopen jaren niet altijd het geval. De Britse renstal kwam pas echt op gang dankzij de upgrades halverwege 2023 en daar plukt het team tot op de dag van vandaag nog de vruchten van. Volgens CEO Zak Brown gaat het op dit moment prima met het team en dus wordt er niet meer gezocht naar broodnodige oplossingen of grote wonderen.

In de Beyond The Grid-podcast geeft Brown dan ook aan dat McLaren niet van plan is extreem veel moeite te doen om de bij Red Bull vertrekkende Adrian Newey binnen te halen. "We zijn heel blij met waar we nu staan. Newey is ongetwijfeld de meest succesvolle ontwerper aller tijden en hij is een goede vriend van me, maar ik ben heel blij met hoe ons team er nu uitziet." 

Toch maakt zelfs McLaren nog een kans, want het meesterbrein achter de Red Bull-bolides vertrekt pas begin 2025 en heeft nog nergens een contract ondertekend. "Het is echt fascinerend dat hij vertrekt, maar we gaan zien wat de toekomst hem brengt. Hij doet dit al zo lang en Eddie Jordan, die hem begeleidt, zei al dat hij niet zomaar aan iets nieuws begint. Ik deel die mening: Adrian zal hoe dan ook de tijd nemen om uit te zoeken wat hij hierna wil doen."

McLaren staat niet in de rij

Brown heeft echter wel het idee dat het racehart van Newey nog te hard klopt en dat de ontwerper nog niet denkt aan stoppen. "Ik denk echt dat hij door zal gaan in de Formule 1. Hij is echt nog niet klaar met de autosport, want hij houdt er echt van, dus ik verwacht wel dat hij nog even door zal gaan, al is het maar met andere auto's. Hij had het er weleens over dat hij de 24 uur van Le Mans nog graag wil winnen en hij is ook al eens betrokken geweest bij de IndyCar. Ik kan wel zeggen dat hij nog lang niet klaar is, maar waar hij hierna terecht komt, weet niemand." 

McLaren staat in ieder geval niet vooraan in de rij om de topontwerper binnen te halen, geeft Brown toe. "Zeg nooit nooit, maar ik heb er nog niet met hem over gesproken. Uiteindelijk heb je toch een topontwerper én topcoureur nodig, want zonder coureur kan je niet winnen. Zo kijk ik ernaar. Op dit moment zijn er zes of zeven coureurs die het kampioenschap kunnen winnen in een Red Bull-bolide. Ongeacht hoe speciaal Max is, hij zou niet winnen als hij niet in die auto zou zitten. Perez is dan wel heel goed, maar kijk eens naar dat verschil. Daarom heb je een coureur én ontwerper nodig, want als de auto goed is, maakt de coureur het verschil."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco