Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown zet handtekening onder megadeal McLaren

Zak Brown blijft tot en met 2030 aan als CEO van McLaren Racing. Dat maakt het team uit Woking bekend in Australië.

Brown Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zak Brown heeft zijn contract bij McLaren Racing opengebroken en langdurig verlengd. De Amerikaan trad in april 2018 aan als CEO en blijft nu tot en met 2030. Onder leiding van Brown en teambaas Andrea Stella begon McLaren in 2023 aan een gedenkwaardige opmars in de Formule 1. Lando Norris en Oscar Piastri moesten aan het begin van het seizoen flink hun best doen om punten te scoren, maar na een grote update waren ze vaak de naaste belagers van Max Verstappen. Dit seizoen staat McLaren na twee races op de derde plaats in het constructeurskampioenschap.

Brown is vanzelfsprekend heel blij met zijn nieuwe contract. "Ik vind het geweldig om McLaren Racing te blijven leiden en deel uit te maken van dit historische raceteam. Het is een voorrecht om samen te werken met de getalenteerde mannen en vrouwen in de verschillende raceseries van McLaren Racing. Samen zullen we de grenzen van de autosport blijven verleggen en streven naar de beste prestaties op en naast het circuit."

Paul Walsh, de CEO van de McLaren Group, reageert ook verheugd. "Zak laat uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten zien en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verbeteren van McLaren Racing. Zijn verlenging weerspiegelt ons vertrouwen in zijn vermogen om het team de komende jaren naar nog grotere successen te leiden."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China