Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brown ziet Verstappen F1 verpletteren: 'Zonder hem was het anders geweest'

Max Verstappen domineert in F1, maar zonder hem was alles mogelijk geweest, oordeelt McLaren-baas Zak Brown.

McLaren wist de laatste weken voor de zomerstop hier en daar Max Verstappen te vergezellen op het Formule 1-podium. Lando Norris reed tot twee maal toe naar P2 achter de Nederlander, terwijl Oscar Piastri in België het de Nederlander enigszins lastig maakte in de sprintrace. Maar hoe je het ook wendt of keert, Verstappen is momenteel de dominante kracht in de koningsklasse van de autosport, niet Red Bull. "Alhoewel Red Bull iedereen verplettert, is het eigenlijk Verstappen die iedereen verplettert", zo laat McLaren-baas Zak Brown optekenen in gesprek met het Amerikaanse ESPN . "De Max-Red Bull-combinatie is momenteel gewoon onverslaanbaar. Max en zijn team maken geen fouten. Als je twee keer een Perez had, met alle respect, dan zou het kampioenschap helemaal open liggen. Er gebeurt dus iets heel speciaals met Verstappen en Red Bull."

Spanning

Volgens Brown is de sport geweldig spannend. Als je Verstappen niet mee zou rekenen, zou het vooraan het veld ook geweldiger zijn dan ooit. De Amerikaanse teambaas hoopt dat de toekomst er zo uit zal zien. "Als je Max niet meerekent en iedereen die dit jaar achter hem tweede werd de overwinning zou geven, dan zou het een heel competitief en spannend kampioenschap zijn. Wij, Aston Martin, Ferrari en Mercedes hebben al tweede plekken gescoord, net als Perez. Zonder Verstappen zouden vijf teams een race hebben gewonnen dit jaar. Zodra wij Red Bull bijhalen, zal F1 er zo uitzien."

Tiger Woods

En saai? Nee dat is het volgens Brown niet. "Nee, de races zijn verschrikkelijk spannend. Het draait er niet alleen om wie er wint, toch? Overal in het veld wordt er geracet, geweldig geracet. In andere sporten hebben we het ook gezien. Tiger Woods (golfer, red.) won elke keer opnieuw, maar de kijkcijfers waren beter dan ooit, omdat mensen een atleet op de toppen van zijn kunnen zagen presteren." Maar als het aan Brown ligt, dan houdt de dominantie van Verstappen ook een keer op. "Ik zou niet willen dat het eeuwig zo doorgaat, maar ik denk niet dat we (de sport, red.) er slechter van worden. In de breedte is de competitie fascinerend, de races zijn heel spannend, overal in het veld. Om egoïstische redenen wil ik niet dat het zo doorgaat, maar voor nu kan het prima zo."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel