Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle: "Daar heeft Norris zijn kameraad Verstappen in onderschat"

Max Verstappen vs. Lando Norris. Hoe gaat dit aflopen dit Formule 1-seizoen. Martin Brundle geeft geen sluitend antwoord, maar geeft wel een inkijkje in hoe de beide coureurs de laatste races ingaan.

Verstappen Norris Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lando Norris moet dit seizoen nog minimaal 52 punten goedmaken op Max Verstappen om zijn eerste Formule 1-wereldtitel te winnen. Maar beschikt de jonge Brit nu al over alles wat nodig is om te winnen? Martin Brundle deelt zijn blik op de zaak.

"Lando heeft absoluut de rauwe snelheid en het team heeft zeker een geweldige auto. Lando groeit, leert veel en wordt steeds een beetje meer zelfverzekerd", aldus Brundle voor Sky Sports F1.

"Maar jagen en opgejaagd worden zijn twee verschillende dingen, dat is in elke tak van sport zo. Dus als hij in de buurt komt van een kans op de wereldtitel, of dat nu dit jaar is of volgend jaar, dan is de vraag hoe sterk hij tussen de oren weet te blijven. Dat weten we nu nog niet, maar dat weten we nooit voordat iemand in die situatie terechtkomt."

"Maar het lijkt erop dat hij over de rauwe snelheid beschikt als dat moment zich aandient", zo vervolgt Brundle, waarop hij de vraag krijgt of de Norris van volgend jaar er beter voor kan staan met de ervaring die hij dit jaar opdoet. Dat lijdt geen twijfel voor Brundle.

"Die ervaring telt dan zeer zwaar mee. In Oostenrijk hebben we gezien dat ze over elkaar struikelden. Lando onderschatte zijn kameraad in hoe agressief hij zou zijn in een onderling gevecht. Daar heeft hij van geleerd."

"De leercurve is nog steeds zo ongelooflijk steil" - Brundle geeft met zijn hand een hellingshoek aan. "Dus het op constante basis winnen van races, iets waar hij nu mee begonnen is... het leiden vanaf poleposition, dat heeft hij voor elkaar gekregen. De manier waarop hij in Nederland en Singapore won, was ongelooflijk. Dat zijn allemaal zaken die hem vertrouwen geven."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten