Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Brundle: "Hamilton maakte grotere fouten dan Vettel"

Het meest besproken incident tijdens de Grand Prix in Canada was de tijdstraf die Sebastian Vettel z'n overwinning van 2019 kostte. Oud-F1-coureur en analist Martin Brundle meent dat het juist Lewis Hamilton was die minder goed voor de dag kwam in die race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Tijdens de race maakte Sebastian Vettel een uitstapje via het gras en moest Lewis Hamilton inhouden om een crash te voorkomen, waarbij beide coureurs hun posities behielden. Reden genoeg voor de stewards om de Duitser een tijdstraf te geven, die hem uiteindelijk zijn overwinning kostte. Waar oud-coureur Jolyon Palmer in zijn column nog kritisch was op Vettel en de straf terecht vond, legt collega Martin Brundle de kritiek bij hun gezamenlijke landgenoot en uiteindelijke racewinnaar.

"Vettel verloor allicht even de controle over zijn auto waardoor het hele gebeuren op gang kwam. Of het nou turbulentie van de achterliggers voor hem was, iets op de baan of teveel snelheid: hij was 'm even kwijt. Het was geen grote fout - zeker niet groter dan die van Lewis Hamilton, die zich tig keer verremde in de hairpin. Alleen een coureur weet hoe het voelt als een bolide onverwachts uitbreekt", zo laat hij in zijn column voor Sky Sports weten.

"Misschien ben ik wel een hopeloze romanticus, maar het zou Lewis en Mercedes gesierd hebben om de bal terug te kaatsen. Ze hadden Ferrari kunnen verzoeken dat als Leclerc op zijn plek zou blijven, Lewis een gat van vijf seconden zou laten vallen. Wat Vettel deed was nog niet half zo erg als de vergelijkbare actie die Hamilton zelf uithaalde bij Ricciardo in Monaco 2016, waarvoor hij geen straf kreeg."

Uiteindelijk begon het al bij de keuze van de wedstrijdleiding om de straf uit te delen en dat zou volgens Brundle anders moeten.

"Het was gewoon een slechte beslissing van de stewards. Naar mijn mening was een straf niet nodig geweest. Als ze dit hadden willen bepleiten, hadden ze het beter na de race kunnen doen. Dan hadden ze meer data tot hun beschikking gehad en beide coureurs kunnen spreken", besluit Brundle.

7 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen